Gabriela Ruse așteaptă cu nerăbdare Australian Open. Va fi noua parteneră a Simonei Halep

Bădulescu Silvian / 28.12.2021, 14:48
Gabriela Ruse așteaptă cu nerăbdare Australian Open. Va fi noua parteneră a Simonei Halep

Gabriela Ruse a avut un an bun în circuitul WTA, în ciuda faptului că în prima jumătate, aceasta a fost accidentată. Totuși, a revenit în a doua parte a lui 2021, câștigând primul turneu din carieră, pe cel de la Hamburg. Acest lucru, precum și performanțele ulterioare, i-au adus un salt în clasamentul WTA la final de an.

Echipă cu Simona Halep la Australian Open

Turneul de la Antipozi reprezintă prima competiție majoră din 2022. Anumiți jucători au plecat deja acolo, pentru a se pregăti, pe când ceilalți au „amânat” plecare până după anul nou.

Prima provocare va fi Australian Open pentru Gabriela Ruse. Aceasta va face pereche cu Simona Halep. Într-un interviu recent acordat, ea a vorbit despre cum a ajuns să joace alături de fostul lider mondial.

Mă bucur foarte mult că voi juca la dublu cu Simona, am participat și în America la un turneu cu ea, ne-am pregătit și acasă de mai multe ori. Va fi o experiență foarte frumoasă pentru mine și sper să jucăm împreună de mai multe ori.

Momentan suntem setate pentru Australian Open. Probabil o să ne pregătim și pentru Fed Cup, pentru că urmează și e important pentru noi să avem cât mai multe meciuri împreună” a spus aceasta.

Competiția se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie.

Am o relație foarte frumoasă cu ea”

Mai mult, numărul 86 WTA a vorbit și despre relația pe care o au cele două jucătoare în acest moment.

Am o relație foarte frumoasă cu ea și ne înțelegem bine, asta e important. Am jucat bine și cu Monica Niculescu și cred eu că pentru mine, în momentul de față, e bine să joc cu românce. Stăm împreună foarte mult, ne cunoaștem bine una pe cealaltă.

Nu m-am antrenat foarte mult cu Simona în perioada asta, ci anul trecut, înainte să mă accidentez. Anul ăsta am vrut să exersăm mai mult pe parte de dublu, am vrut să încercăm mai multe scheme și ne-am simțit bine pe teren” a încheiat Gabriela Ruse.

Pe lângă trofeul câștigat la Hamburg, Gabriela Ruse a bifat și o finală la Palermo, pe care a pierdut-o în fața Daniellei Collins. Anul se încheie cu un salt major în clasament pentru aceasta, iar acum ocupă locul 86.

Pe de altă parte, 2021 s-a încheiat fără niciun trofeu obținut de către Simona Halep. Fostul număr unu mondial a pierdut finala de la Transylvanian Open și, din cauza accidentărilor, a fost nevoită să se retragă de la anumite turnee. Pentru prima oară în opt ani, jucătoarea din România a ieșit din top 10 WTA la finalul unui an.