Gafa pe care Emma Răducanu ar fi făcut-o și care ar putea să o coste în viitor! Mats Wilander a identificat problema

Gabriel-Alexandru Ioniță / 04.12.2021, 20:56
Gafa pe care Emma Răducanu ar fi făcut-o și care ar putea să o coste în viitor! Mats Wilander a identificat problema

Emma Răducanu a decis recent să se despartă de antrenorul alături de care a câștigat ediția din acest an a turneului de la US Open. Sportiva britanică de origine română a dorit să lucreze alături de cineva mai experimentat și l-a ales pe Torben Beltz. El a pregătit-o în trecut, printre altele, și pe Angelique Kerber.

Însă, din acel moment rezultatele jucătoarei de numai 19 ani nu au mai fost la nivelul așteptărilor. Iar fostul mare tenismen suedez Mats Wilander, în prezent analist tv, a găsit o posibilă explicație a acestui fenomen.

Celebrul Mats Wilander crede că Emma Răducanu a greșit când și-a schimbat antrenorul

El a spus că Emma Răducanu se află în punctul carierei sale în care nu are neapărat nevoie de un antrenor cu care să colaboreze foarte intens. Ci este foarte important ca ea să progreseze într-un mod natural, instinctiv pe undeva, fără ca sa fie dirijată neapărat tot timpul de cineva într-o direcție sau în alta.

Nu spun că Torben Beltz nu este un antrenor bun, a dirijat-o pe Angelique Kerber mult timp și a ajutat-o să câștige Grand Slam-uri. Chestiunea este că Kerber știa ce trebuia el să facă pentru a ajunge acolo.

Sentimentul meu este că nu e necesar să îți iei un antrenor de specialitate când tu ai 18 ani și când ești proaspăt, ești plin de viață. Trebuie să-i lăsăm pe acești copii să crească înainte ca noi să intervenim și să-i modelăm.

Altfel, există un mare pericol care ar întârzia dezvoltarea la care Emma Răducanu visează pentru a deveni o mare jucătoare. Tinerii trebuie să crească în ritmul lor. Iar în cazul Emmei Răducanu, nu cred că e un lucru bun să fie multiple voci în capul ei. Singura voce pe care ea trebuie să o audă este propria ei voce.

Știi cum să câștigi un Grand Slam. Ea a făcut-o deja. Ea trebuie să se distreze, să-și permită să facă ceea ce îi place pe teren și în afara lui. Și trebuie să se dezvolte în ritmul ei, fără ca cineva să o forțeze.

„Nu trebuie să angajezi un antrenor cu experiență pentru a câștiga un Grand Slam”

Tinerii trebuie să joace când simt ei că sunt pregătiți, să realizeze cât de buni sunt și să experimenteze urcușurile și coborâșurile așa cum vin anii. Și nu trebuie să angajezi un antrenor cu experiență pentru a te ajuta să câștigi un Grand Slam”, a spus Mats Wilander pentru Eurosport.

Emma Răducanu, Crăciun de poveste, cu produse tradiționale românești. Cine îi duce din România cozonaci și vișinată