Galatasaray, gata să transfere doi români de la echipa națională! Lista de „cumpărături” a turcilor îi cuprinde pe Man și Ivan

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.11.2021, 17:02
Galatasaray, gata să transfere doi români de la echipa națională! Lista de „cumpărături” a turcilor îi cuprinde pe Man și Ivan

Oficialii lui Galatasaray sunt extrem de mulțumiți de randamentul dat până acum de Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Astfel că doresc să meargă în continuare pe „rețeta românească”.

Clubul din Istanbul se confruntă cu unele probleme financiare în această perioadă, ca de altfel întregul fotbal din Turcia. Gruparea Cim Bom nu își mai permite să plătească sume foarte mari de transfer și nici să ofere salarii uriașe, așa cum obișnuia până nu demult.

Galatasaray ar putea continua transferurile de internaționali români

Astfel că la echipa lui Fatih Terim se încearcă un soi de reconstrucție din mers. Galatasaray se bazează în acest moment preponderent pe jucători tineri, care nu au salarii exorbitante și care pot progresa într-un termen scurt.

Cele mai bune exemple sunt reprezentate chiar de cei doi internaționali români. Moruțan și Cicâldău s-au impus rapid în primul 11 al echipei lui Terim și au avut evoluții foarte apreciate.

În acest context, oficialii vicecampioanei Turciei ar fi interesați să mizeze în continuare pe fotbaliști români. Recent, au apărut zvonuri legate de posibile mutări ale lui Ionuț Radu, Octavian Popescu sau chiar Ianis Stoica la formația din orașul de pe Bosfor.

Se pare însă că cele mai mari șanse pentru un transfer la Galatasaray le-ar avea în acest moment Andrei Ivan și Dennis Man. Atacantul Universității Craiova le-a atras atenția turcilor cu evoluțiile excelente din ultimele etape, când a marcat constant pentru echipa lui Laurențiu Reghecampf.

Iar Dennis Man este pe picior de plecare de la Parma după evoluțiile mai slabe din ultimele săptămâni. El a fost criticat destul de des în ultima perioadă de publicațiile apropiate grupării gialloblu.

Acestea vorbesc tot mai mult despre faptul că proprietarul american al Parmei ar putea lua în calcul despărțirea de Man în iarnă pentru a-și amortiza din investiția făcută în momentul în care l-a transferat pe internaționalul român de la FCSB.

Mai mult, Ryan Babel va părăsi Galatasaray la finalul acestui sezon. Iar cei doi români ar putea umple golul lăsat în echipă de starul olandez.

Marius Șumudică nu dă șanse mari de reușită acestor posibile mutări

Chiar și în aceste condiții, Marius Șumudică este destul de sceptic în ceea ce privește șansele celor doi de a ajunge la Galata. Antrenorul lui Yeni Malatyaspor a spus că nu a auzit nimic despre aceste posibilități și a explicat de ce crede că este foarte greu pentru jucătorii români să dea randament în Superlig.

Nu, n-am citit nimic. Cu siguranță m-ar fi întrebat și pe mine presa de acolo. Nu știu. E greu. Este interpretabil. Eu când am spus că este greu de jucat în Turcia, toată lumea râdea. Păi, dacă vedeți ritmul în care se joacă în Turcia și comparați cu ritmul cu care se joacă în România, este diferență mare. Și ce jucători sunt. Era un vârf, nu puteam să îl ținem cu trei inși. Okaka Chuka, un atacant de la Udinese, niște gambe și un spate, mi-era și frică. M-am așezat pe bancă”, a spus Șumudică pe aeroport la revenirea în România prilejuită de pauza internațională.