Galerie foto. Primele imagini cu Djokovic după ce ar fi fost arestat în Australia

Dragos Stefanescu 10.01.2022, 13:53

Situația lui Novak Djokovic a luat o turnură halucinantă. Autoritățile australiene au hotărât să-l  aresteze pe sportivul sârb pentru a-l expulza din țară.

Novak Djokovic, arestat în Australia

Astăzi, în jurul orei 8 (ora României) s-a încheiat procesul lui Novak Djokovic. Sârbul a fost judecat pentru pătrunderea în Australia fără vaccinul anti-Covid, dar cu o adeverință care îl scutește de imunizare.

Chiar dacă sportivul a declarat în mai multe rânduri că nu își dorește să se supună medicinei tradiționale, judecătorul Anthony Kelly i-a oferit câștig de cauză. Astfel, sârbul a primit acceptul pentru controversata adeverință și i-a fost returnat pașaportul.

La scurt timp după ce a câștigat procesul cu autoritățile din Australia, tatăl și fratele liderului ATP au transmis că jucătorul de tenis ar fi fost arestat la Melbourne și urmează să fie deportat ilegal.

După acest anunț, au apărut primele imagini cu Djokovic în momentul în care părăsea clădirea în care se afla alături de avocații săi. Sportivul se afla pe locurile din spate ale mașinii și purta masca de protecție.

Djordje Djokovic i-a transmis un sfat fratelui său, Nole. Acesta este de părere că liderul ATP ar trebui să    să ajungă la o înțelegere cu autoritățile din Australia. Totuși, acesta este sigur că Nole nu o să facă acest lucru.

Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica”, a transmis Djordje Djokovic.

Dezvăluiri de la sosirea lui Djokovic

Novak Djokovic (1 ATP) a sosit în Australia pe data de 5  ianurie, în jurul orei 12 noaptea. Pe aeroportul din Melbourne, sârbul a fost supus unui interviu cu Poliția de Frontieră pentru a stabili dacă viza sa este legală.

În Australia, cei care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 nu au dreptul de a intra în țară. Djokovic a prezentat o scutire medicală care atesta că nu poate primi serul, deoarece ar avea reacții adverse puternice.

Totuși, polițistul care l-a intervievat i-a transmis că trebuie să îi anuleze viza.

Justificarea a fost că scutirea medicală a fost dată de Tennis Australia (n.r. organizatorul Australian Open) și nu de Guvernul Federal Australian, așa cum prevede legea.

În cadrul procesului care a avut loc în această dimineață, judecătorul Anthony Kelly a aflat ce dialog a purtat Djokovic cu polițistul de frontieră. Se pare că autoritățile australiene i-au acordat sârbului doar 20 de minute pentru dovedi că viza sa este legală. Acest lucru ar fi cântărit mult în decizia magistratului de a revoca decizia de anulare a vizei.

Urmăriți Playsport.ro și pe