Gaz Metan nu se retrage! Eric de Oliveira aduce vestea bună pentru toți medieșenii

Olteanu Ștefan 06.03.2022, 14:54
Gaz Metan nu se retrage! Eric de Oliveira aduce vestea bună pentru toți medieșenii

Eric de Oliveira (36 de ani) a anunțat că Gaz Metan nu se va retrage în plin sezon de Liga I și va concura în actuala stagiune până la final. Asta după ce joi, în urmă cu doar trei zile, spunea că meciul medieșenilor din runda cu numărul 30 va fi și cel de „adio”.

Eric a primit informații noi de la Mediaș și confirmă PlaySport.ro. Se face un fond comun pentru ca Gaz Metan să ducă sezonul până la final

Gaz Metan nu se retrage nici după meciul de duminică, anunță brazilianul Eric de Oliveira. Eric are aproape 150 de meciuri jucate în carieră pentru formația medieșeană și a păstrat o relație apropiată cu cei din conducerea clubului. Astfel, joi, în urmă cu doar trei zile, Eric a anunțat că echipa Gaz Metan va dispărea cu ocazia meciului din runda cu numărul 30, pe care medieșenii îl vor disputa în compania Chindiei Târgoviște.

Se pare, însă, că în ziua meciului dintre Gaz Metan și Chindia, Eric a primit informații noi. Nu tocmai noi, dar confirmate. Deoarece PlaySport.ro anunțase încă de la începutul lunii martie că Liga este dispusă să contribuie financiar pentru ca Gaz Metan să ducă sezonul la bun sfârșit.
Iar acum, Eric spune că totul s-a confirmat. Echipa medieșeană va primi un ajutor nesperat:

Am primit vestea. S-a confirmat. Eram sigur de lucrul acesta, pentru că FRF şi LPF nu ar fi vrut ca vreo echipă să se retragă. Din câte am înțeles, dacă o echipă se retrage e mai dificil cu banii. E bine să termine campionatul Mediaş, dar nu avem siguranţa că nu va fi desființată.

Cei de la echipă nu primesc nimic. Au fost plătiţi jucătorii când au fost viraţi banii de la primărie. Au fost plătiţi o lună. În plus, furnizorii au primit şi ei banii. Am vorbit acum câteva zile cu un prieten de la Făgăraş care voia să trimită bani, să ajute. E destul de greu, dar trebuie să fim lângă copii. E o ruşine prin ce trecem. Trebuie să fim alături de copiii aceştia, care joacă la Mediaş”, a declarat Eric, la LookSport.

Totul a plecat de la anunțul făcut de Justin Ștefan pentru PlaySport.ro

În exclusivitate pentru Playsport.ro, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit o declarație în ceea ce privește întreaga situație de la Gaz Metan.
Oficialul LPF a spus că retragerea Gazului ar însemna o diminuare a valorii drepturilor TV și în acest context se face tot posibilul ca această variantă să fie evitată:

Nu am primit niciun anunț oficial din partea celor de la Gaz Metan în sensul unei retrageri din campionat. Știm însă că e o situație sensibilă. Nu ascund faptul că am discutat deja cu câțiva conducători din Liga 1 și am propus înființarea unui fond comun de sprijin pentru Mediaș, astfel încât să-i ajutăm să termine campionatul. Inclusiv Liga e dispusă să contribuie financiar la acest demers, dacă vom conveni să-l punem în practică”, a transmis Justin Ștefan, pentru PlaySport.ro.

În urma penalizării cu 14 puncte, Gaz Metan a căzut pe ultimul loc în Liga I și are doar 10 puncte. Medieșenii primesc, duminică, de la ora 15:00, vizita Chindiei Târgoviște în ultima etapă a sezonului regular.

Urmăriți Playsport.ro și pe