Gerard Pique la un pas de a cumpăra încă un club de fotbal. E deja finanțator la două echipe

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.05.2022, 13:53
Gerard Pique la un pas de a cumpăra încă un club de fotbal. E deja finanțator la două echipe

Gerard Pique a dezvăluit că a fost extrem de aproape să cumpere clubul Red Star, din Paris, care evoluează în prezent în National, adică a treia divizie din Hexagon. Fundașul central al Barcelonei deține deja pachetul majoritar de acțiuni la două cluburi, FC Andorra, din liga a treia spaniolă, respectiv Gimnastic Manresa, un club de juniori.

Gerard Pique, foarte aproape de a prelua un club de tradiție din Franța

Iar fotbalistul spaniol în vârstă de 35 de ani, care este un om de afaceri de succes în Spania, a vrut să își extindă portofoliul de cluburi de fotbal deținute. El a vrut să cumpere Red Star, o echipă de tradiție în Franța, și chiar a fost foarte aproape să facă acest lucru.

Chiar el a dezvăluit că a fost personal la Paris, unde s-a întâlnit cu proprietarul de la acel moment al clubului. Motivul pentru care tranzacția nu s-a mai făcut în cele din urmă a fost reprezentat de faptul că Pique a demarat negocierile destul de târziu.

Am fost la două degete să cumpăr Red Star. Din păcate, am intrat un pic cam târziu în negocieri. Dar am mers la Paris, am văzut stadionul, am discutat cu Patrice Haddad, proprietarul clubului la vremea respectivă. Mă interesa, deoarece lucrurile au mers bine după ce am cumpărat FC Andorra, pe care l-am preluat când era în divizia a cincea, iar acum este în liga a treia şi poate promova”, a spus Gerard Pique pentru L’Equipe.

Conform sursei citate, acest episod s-a petrecut în primăvara anului trecut. Iar preluarea ar fi urmat să fie făcută prin intermediul companiei Kosmos, patronată de Pique, cea care deține și Cupa Davis în acest moment.

Cum a comentat acuzațiile referitoare la „scandalul Supercupa Spaniei în Arabia Saudită”

De asemenea, fundașul central spaniol a vorbit și despre scandalul în care a fost implicat recent numele său. El a fost acuzat că, prin prisma unor relații economice între firma sa și Federația Spaniolă de Fotbal, în baza căreia s-a obținut disputarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită în schimbul unei sume foarte mari, ar urma să aibă anumite beneficii. El și echipa sa, Barcelona.

Nu am nimic de ascuns, totul este legal. Apoi este problema conflictului de interese. Pentru mine nu există. Singurul lucru ilegal care există e că cineva a accesat mesaje vocale private şi le-a scurs către presă. Acest tip de situaţie devine din ce în ce mai frecvent în sport şi vor fi mai multe, pentru că sunt din ce în ce mai mulţi sportivi ca mine care investesc în sport înainte de a se retrage”, a mai spus Gerard Pique sursei citate.