Mocnește un scandal monstru la FC Barcelona. A apărut și numele legendarului Gerard Pique

Octavian Vasilescu 18.04.2022, 18:41
Mocnește un scandal monstru la FC Barcelona. A apărut și numele legendarului Gerard Pique

Fundașul Gerard Pique (35 de ani) este bănuit că ar fi încasat un comision uriaș prin firma sa, Kosmos Holding, pentru ca Arabia Saudită să poată găzdui Supercupa Spaniei.

Firma deținută de Pique, Kosmos Holding, a organizat Supercupa Spaniei. Conform publicației El Confidencial, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, i-a permis lui Pique să încaseze „până la 24 de milioane de euro” pentru organizarea Supercupei Spaniei.

Pique ar fi încasat o sumă uriașă din Arabia Saudită

Jurnalitșii iberici susțin că Luis Rubiales a făcut presiuni la Riad pentru ca Supercupa Spaniei să fie adusă în Arabia Saudită.

Geri, felicitări. Și nu mă refer la marele joc de ieri sau la golul tău. Vreau să spun că deja e trecut de ora 12 și, deci, acordul cu Arabia Saudită este deja ferm. O îmbrățișare. Mulțumesc pentru tot și sunt aici pentru orice aveți nevoie”, i-ar fi transmis Rubiales lui Pique, în 2019, după ce arabii și-au dat acordul pentru a cumpăra Supercupa Spaniei.

Mai mult decât atât, Rubiales i-ar fi transmis lui Pique că îi va șterge toate urmele și că va scăpa de orice suspiciune.

Firma lui Pique, Kosmos Holding, este extrem de populară în străinătate. Compania se ocupă și cu organizarea Cupei Davis din tenis.

Supercupa Spaniei s-a mutat în Arabia Saudită

Aceste dezvăluiri vin la câteva zile după ce preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a acuzat că a fost victima unui atac cibernetic. Mai multe date ar fi fost furate din conturile lui Rubiales.

Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei în luna ianuarie. „Galacticii” au învins Athletic Bilbao în finala disputată la Djeddah, în Arabia Saudită. FC Barcelona a fost învinsă de Real Madrid, scor 2-3, în semifinalele Supercupei.

Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită până în 2025. Șeicii achită 30 de milioane de euro pentru fiecare ediție organizată în țara lor. Multe voci au criticat această competiție, care acum se desfășoară sub formă de Final Four. La Supercupa Spaniei participă campioana, vicecampioana și finalistele din Cupa Regelui.