Gest fără precedent după ce Austria ne-a refuzat accesul în Schengen. Coaliție în Superliga anunțată de Mihai Rotaru

Dragos Stefanescu 10.12.2022, 11:53
Gest fără precedent după ce Austria ne-a refuzat accesul în Schengen. Coaliție în Superliga anunțată de Mihai Rotaru

Refuzul Austriei pentru intrarea României în spațiul Schengen a produs multă furie în țara noastră. Cluburile din Superliga vor să pornească un boicot împotriva brandurilor austriece. Inițiatorul acestui demers este Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova.

Universitatea Craiova pornește boicotul împotriva companiilor austriece

România nu a intrat în spațiul Schengen din cauza votului negativ al Austriei. Această decizie vine în ciuda faptului că alte 26 de state membre ale Uninunii Europene au susținut țara noastră în acest demers.

Atitudinea Austriei a produs un val de nemulțumire în țara noastră. În acest context, Universitatea Craiova a recționat imediat. Clubul oltean a anunțat că va boicota cu efect imediat două branduri austriece prezente în țara noastră.

Mai mult, Mihai Rotaru a avut un discurs extrem de dur la adresa Austriei. Finanțatorul Universității Craiova consideră gestul Austriei un adevărat atentat față de România. Rotaru a dezvăluit că deja alte două cluburi românești doresc să se alăture acestei inițiative de boicotare a brandurilor austriece.

M-am simțit umilit, m-am simțit furios, m-am simțit revoltat, cred că la fel s-au simțit și 20 de milioane de români.

În acest caz, avem parte de un atentat al unei națiuni, națiunea austriacă, asupra unei alte națiuni, națiunea română. Și aici trebuie să reacționăm sau să fim uniți.

Aici a fost afectat dreptul nostru de a circula, dreptul nostru de europeni. Au lovit în noi, cei care timp de zeci de ani și-au mărit profiturile, au exploatat resursele naturale ale României, au exploatat finanțele românești, au exploadat asigurările românești și multe, multe alte domenii de activitate au continuat să exploateze. Ei, în acest moment, ne-au umilit. E vorba de un atac cu crampoanele la gât.

Noi îi amendăm pe cei care fac profituri în România cu capital austriac și care n-au luat atitudine, care n-au făcut lobby. Am primit mesaj de la două echipe din Liga 1. Nu le dau numele, ei singuri trebuie să facă publică această decizie”, a spus finanțatorul Universității Craiova, pentru Fanatik.ro.

Ilie Dumitrescu, dezamăgit profund de atitudinea Austriei

Ilie Dumitrescu a avut o reacție fermă după ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen. Fostul mare internațional a subliniat că nu va mai merge în această țară nici măcar într-o escală de zbor.

Eu nu mă mai duc nici în escală în Austria. Nu o să mai merg niciodată în Austria, nici pe la Viena, nicăieri. E o reacție normală! Eu aveam câte o nebunie, făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport.

Mergeam special și de acolo zburam unde trebuia. Am respectat, mă bucuram de toate zonele astea frumoase și am fost tratați așa. E punctul meu de vedere, nu mă supăr pe niciun popor. Noi am făcut niște progrese. Așa am simțit eu ca român”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe