Gest uriaș făcut de Mircea Lucescu. Antrenorul român ajută refugiații din Ucraina

Dragos Stefanescu 03.03.2022, 12:17
Gest uriaș făcut de Mircea Lucescu. Antrenorul român ajută refugiații din Ucraina

După declanșarea războiului din Ucraina, Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, a reușit să revină în România. Tehnicianul se implică acum în ajutorarea refugiaților ucraineni ajunși în țara noastră.

Mircea Lucescu ajută refugiații din Ucraina

Războiul declanșat în Ucraina a paralizat toate competițiile sportive din țara vecină. Astfel, campionatul de fotbal a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată.

Inițial, Mircea Lucescu nu a vrut să părăsească Ucraina, însă ulterior tehnicianul român s-a hotărât să vină în România. ”Il Luce” a ajuns în țară pe 25 februarie și acum se implică în ajutorarea refugiaților ucraineni. Tehnicianul a închiriat două autocare care au transportat familiile staff-ului său tehnic de la Dinamo Kiev. Potrivit jurnalistului Emanuel Roșu, aceștia au ajuns în siguranță în România și se află într-un centru de refugiați din Iași.

Alături de FRF, UEFA şi Federaţia din Moldova, Mircea Lucescu a fost implicat în aducerea la București a străinilor de la Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev. Ulterior, aceștia au plecat spre America de Sud.

Mircea Lucescu a povestit cum a scăpat din infernul din Kiev

Mircea Lucescu a povestit într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport cum a trăit începutul războiului din Ucraina. Tehnicianul a vorbit pe larg și despre cum a decurs drumul spre România.

Nimeni din Kiev nu se aștepta la asta. Am așteptat o zi, iar între timp, ambasada m-a presat să părăsesc Ucraina. Am vorbit cu președintele echipei, i-am liniștit pe jucători și ne-am asigurat că ei și familiile lor sunt în siguranță.

Au fost 17 ore grele între vamă și punctele de control. Ca să ieșim din oraș mergeam înainte cu 7 km/h, străzile erau blocate de mașinile celor care fugeau. După ce am ieșit din Kiev, am început să o luăm pe drumuri secundare, în timp ce pe drum ne-am întâlnit cu convoaiele de soldați care se îndreptau spre sud, pentru că între timp începuseră bombardamentele de la Marea Neagră.

Am ajuns la granița cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Și acolo am văzut scene urâte, cu bărbați care însoțeau femei și copii până la graniță, asigurându-se că trec și apoi revenind. Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”, a spus Mircea Lucescu, pentru Gazzetta dello Sport.

„Sunt cu mintea și inima alături de Kiev”

Contactat de italienii de la Brescia Oggi, Mircea Lucescu a făcut câteva declarații impresionante. Tehnicianul român a exlicat că în ciuda faptului că a fost nevoit să plece, mintea și inima sa au rămas alături de oamenii din Kiev.

Ucrainenii sunt oameni mândri, atașați de țara lor. Vă pot garanta că vor lupta și vor rezista mult timp. Sunt convins că oamenii din Rusia sunt împotriva războiului. Am văzut imaginile cu protestele din Moscova și Sankt Petersburg. Acțiunea aceasta din Ucraina a fost decisă de lideri, de președintele Putin, nu de populația țării. Sper să se ajungă la un armistițiu, iar diplomația să își facă simțită prezența.

Sunt nerăbdător să revin la Kiev și să reiau munca la Dinamo, chiar dacă acum nu știu ce se va întâmpla. Sunt cu mintea și inima alături de cei din Kiev”, a spus Mircea Lucescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe