Mircea Lucescu, în vizită la sud-americanii veniți la Mogoșoaia din infernul din Ucraina. Majoritatea jucătorilor de la Șahtior și Dinamo Kiev au plecat deja spre țările lor

Olteanu Ștefan / 28.02.2022, 16:00

Mircea Lucescu a mers în vizită la baza sportivă de la Mogoșoaia, unde i-a întâlnit pe cei 13 fotbaliști sud-americani plecați din infernul din Ucraina și sosiți, duminică seară, la București. Sportivii fac parte din loturile echipelor Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Un gând bun din partea antrenorului, înaintea drumului spre casă! Mircea Lucescu, în vizită la sud-americanii veniți la Mogoșoaia

Mircea Lucescu a mers, luni dimineață, in vizită la Mogoșoaia pentru a mai schimba câteva vorbe cu jucătorii sud-americani ai lui Dinamo Kiev care au fugit printre ultimii din infernul din Ucraina. FRF i-a preluat, duminică seară, pe cei doi fotbaliști ai lui Dinamo Kiev, Carlos de Pena (Argentina) și Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia), însă alături de ei s-au mai aflat și alți 11 jucători sud-americani de la Șahtior Donețk. De asemenea, împreună cu fotbaliștii s-au aflat și familiile acestora, iar numărul total al persoanelor preluate de FRF s-a ridicat la 42.
Cu toții au fost transportați la Mogoșoaia pentru a înnopta, însă luni se vor îmbarca în zboruri diferite și vor pleca spre țara natală.
Pentru a le mai ridica moralul și a le transmite un gând bun jucătorilor, Mircea Lucescu a fost la Mogoșoaia.
Câteva imagini cu antrenorul român și cu sportivii au fost publicate de site-ul FRF.ro.

O mare parte dintre jucătorii de la Șahtior și Dinamo Kiev au plecat de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia spre Aeroportul Otopeni. Înainte de plecare, aceștia au fost vizitați de Mircea Lucescu. În acest moment se caută cele mai bune legături de zbor și pentru ceilalți jucători, care încă se mai află la Mogoșoaia”, a transmis sursa citată.

Mircea Lucescu, în vizită la Mogoșoaia. Sursa foto: FRF.ro
Mircea Lucescu, în vizită la Mogoșoaia. Sursa foto: FRF.ro

Mircea Lucescu: „Sunt cu mintea și inima alături de Kiev”

Mircea Lucescu a refuzat, în primă fază, să părăsească Ucraina pentru a se întoarce în România. Contactat de PlaySport.ro imediat după izbucnirea războiului, Lucescu a spus că a „auzit niște bubuituri” în zona Kievului, însă nu se gândea să părăsească țara. Ulterior, lucrurile au degenerat rapid și PlaySport.ro a aflat că impresarul Arcadie Zaporojanu va conduce mașina care-l va evacua pe Mircea Lucescu din Ucraina, dar și traseul pe care îl vor urma aceștia.

Ajuns în România, Mircea Lucescu a oferit, în premieră, detalii despre iadul prin care a trecut în Ucraina. Tehnicianul român de 76 de ani a fost contactat de italienii de la Brescia Oggi și, printre altele, a spus că, în ciuda faptului că a fost nevoit să plece, mintea și inima sa au rămas alături de Kiev:

Ucrainenii sunt oameni mândri, atașați de țara lor. Vă pot garanta că vor lupta și vor rezista mult timp. Sunt convins că oamenii din Rusia sunt împotriva războiului. Am văzut imaginile cu protestele din Moscova și Sankt Petersburg. Acțiunea aceasta din Ucraina a fost decisă de lideri, de președintele Putin, nu de populația țării. Sper să se ajungă la un armistițiu, iar diplomația să își facă simțită prezența.

Sunt nerăbdător să revin la Kiev și să reiau munca la Dinamo, chiar dacă acum nu știu ce se va întâmpla. Sunt cu mintea și inima alături de cei din Kiev”, a spus Mircea Lucescu.