Gestul misterios al tatălui lui Rafael Nadal a fost descifrat. Ce sfaturi a primit semifinalistul de la Wimbledon 2022

Octavian Vasilescu / 07.07.2022, 21:28
Gestul misterios al tatălui lui Rafael Nadal a fost descifrat. Ce sfaturi a primit semifinalistul de la Wimbledon 2022

Rafael Nadal (36 de ani, locul 4 ATP) s-a calificat în mod dramatic în semifinale la Wimbledon 2022 după ce l-a învins pe Taylor Harry Fritz (24 de ani, locul 14 WTA), scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Nadal a avut nevoie de îngrijiri medicale în două rânduri, pentru că a acuzat dureri mari în zona abdomenului. Cei aflați în loja sa au fost surprinși în timp ce îl îndemnau să abandoneze.

Rafael Nadal, îndemnat de tatăl său să iasă de pe teren

Tatăl jucătorului, Sebastian, a fost filmat în timp ce îi cerea lui Rafa să iasă de pe teren. Nadal a rezistat și a întors soarta partidei într-un mod incredibil.

El s-a impus în cinci seturi și acum va juca în semifinale la All England Club. Jurnalistul Simon Haring a postat pe Twitter imagini cu Sebastian Nadal, care îi cerea fiului său să iasă de pe teren.

Verdictul medicilor pentru Rafael Nadal

Rafael Nadal se va duela în semifinale la Wimbledon 2022 cu Nick Kyrgios. După meciul cu Fritz, spaniolul a fost informat de către medici că a suferit o ruptură de șase milimetri la unul dintre mușchii abdominali, scrie Eurosport.

În ciuda acestui verdict, Nadal nu are de gând să abandoneze și va juca în semifinale la Wimbledon 2022.

Iată ce a spus Rafa Nadal după victoria dramatică cu Taylor Harry Fritz din sferturi de la All England Club:

Nu știu, am nevoie de informațiile corecte, pe care mi le vor oferi testele. Trebuie să îi ascult pe cei care se pricep, nu e o decizie pe care să o pot lua singur. La nivel de corp, am nevoie de puțină odihnă, dar nu știu exact ce probleme sunt la abdomen.

Sunt îngrijorat pentru că am mai trecut prin asta, știu ce a însemnat în trecut o durere în această zonă. Există un lucru mai important decât să câștigi la Wimbledon, sănătatea”, a spus Nadal.

Spaniolul Nadal a mai evoluat și la US Open 2009 cu o ruptură la mușchii abdominali.

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal – Taylor Fritz