Gheorghe Hagi se îmbogățește și din hotelul Iaki. Câți bani a ajuns să facă ”Regele”

Ștefănescu Dragoș / 15.07.2021, 22:24
Gheorghe Hagi se îmbogățește și din hotelul Iaki. Câți bani a ajuns să facă ”Regele”

Gheorghe Hagi este fotbalistul de geniu al României care a încântat prin rafinamentul și tehnica jocului său. După ce și-a încheiat prodigioasa carieră de fotbalist Hagi s-a dedicat antrenoratului. Dar în afara activității din fotbal, fostul mare fotbalist a știut să investească cu inteligență banii câștigați. Una dintre afacerile de succes ale lui Hagi este hotelul de lux pe care îl deține în stațiunea Mamaia. Gheorghe Hagi se îmbogățește și din hotelul Iaki. Câți bani a ajuns să facă ”Regele”.

Gheorghe Hagi se îmbogățește și din hotelul Iaki. Câți bani a ajuns să facă ”Regele”

Gică Hagi a fost fotbalistul de geniu care a impresionat o lume întreagă prin rafinamentul și tehnica sa.  După ce și-a încheiat cariera vde fotbalist, Hagi s-a dedicat tot sportului rege. Astfel el și-a început o carieră de succes în antrenorat. În paralel cu activitatea fotbalistică, Gică Hagi a dat dovadă de un fler excelent și în lumea afacerilor. Hagi este proprietarul unui hotel de lux pe litoralul românesc, în stațiunea Mamaia. Fostul fotbalist a investit în fiecare an în afacerea sa pentru a se menține în top.

Hotelul lui Gică Hagi se numește Iaki și este încadrat la categoria patru stele. Hotelul are 122 de camere, cu o capacitate de cazare de până la 244 de persoane. La Hotel Iaki, o cameră costă 269 de euro pentru perioada 2 iulie – 30 august, pentru un sejur de minimum cinci nopţi de cazare. Anterior, preţul de închiriere era de 239 euro, însă de la jumătatea lunii iulie prețurile cresc pe litoral cu 30%.

De când restricțiile au fost ridicate în marea lor majoritate afacerile din domeniul hotelier și-au revenit la normal. Astfel, compania Hagi Sport, care operează hotelul de pe litoral, a raportat în anul 2017 un profit de 2.207.482 de lei. În 2018  profitul a scăzut la 741.490 lei. Anul 2019 a fost un an bun pentru hotelul lui Gică Hagi, când a înregistrat un profit de 2.496.240 de lei. Din păcate, pandemia de anul trecut a scăzut din nou profitul hotelului lui Gică Hagi, fiind înregistrat un profit de 425.039 de lei, potrivit datelor oficiale obținute de la Ministerul de Finanţe.

Dacă în anul 2019 Hotelul Iaki avea 136 de angajați, în anul 2020, în plină criză sanitară, numărul angajaților a scăzut la 113 persoane, după cum mai reiese din datele oficiale.

Hagi a vrut să-și vândă hotelul

Cu toate că hotelul a fost mereu o afacere de succes, Hagi a fost la un pas să renunțe la el, în urmă cu câțiva ani. ”Regele” intenționa să investească banii obținuți din vânzarea hotelului Iaki în fotbal. Mai exact, Hagi avea nevoie de bani pentru Academia de fotbal care îi poartă numele. S-a descurcat însă și nu a mai fost nevoit să-și vândă hotelul, după cum mărturisea Ioan Becali.

”Până la 30 de ani, Hagi nu avea bani să construiască academia. Între 30 și 36 de ani a tras ca niciodată și a reușit să facă bani. Hagi a fost aproape și era decis să vândă hotelul pe 10-15 milioane ca să îi bage în această infrastructură. Și vă dați seama că avea doi copii, soție, Ianis nu era cel de azi, nu știa dacă va ajunge fotbalist. Îi spuneam că Farul are stadion. Nu, el a vrut stadionul lui, parcela lui. Farul i-a întors spatele, el a luat taurul de coarne și a făcut ce are astăzi”, a declarat Ioan Becali, pentru ProSport.