Gică Hagi a dat startul numărătorii inverse până la construirea noului stadion al Farului Constanța! În câți ani va fi gata arena

Moldoveanu Camelia / 06.08.2021, 17:01

Gică Hagi s-a pus pe treabă la Farul Constanța și are deja o dată limită pentru noul stadion. În calitate de manager a anunțat când o să se bucure fanii „sportului rege” de o nouă arenă. Ce-i mai lipsește „Regelui” pentru a-și atinge obiectivele.

Farul Constanța o să se bucure de un nou stadion în scurt timp

În calitate de manager al echipei Farul Constanța, Gică Hagi, a anunțat când urmează ca fanii fotbalului să se bucure de o nouă arenă. „Regele” este încă în căutarea unor sponsori puternici pentru echipa de la malul mării. Mai mult, el a mărturisit că Primăria le este alături, însă nu și financiar.

Autoritățile ne pot susține, trebuie să pedalăm împreună și cât mai repede pentru noul stadion. Trebuie să fim toți împreună, să lucrăm, iar în decurs de doi ani, maxim trei ani, stadionul de la Constanța să fie gata

Primăria ajută Farul, dar nu financiar. Noi putem colabora doar din punct de vedere logistic cu autoritățile, nu ne ajută financiar. Societatea e pe acțiuni, căutăm în continuarea parteneri. Suporterii sunt primii parteneri, sperăm ca numărul lor să crească, să avem mereu stadionul plin. Sper ca în viitor să vorbim de Farul ca fiind un club mare, privat, bine organizat, cu acționari puternici”, a spus Hagi, în cadrul emisiunii Digi Sport.

Noul stadion a fost luat în evidență de CNI

Compania Națională de Investiții a anunțat, pentru aceeași sursă, includerea stadionului pe lista de obiective de investiții din Constanța.

În ceea ce privește construirea stadionului «Gheorghe Hagi» din municipiul Constanța, vă informăm că acest obiectiv de investiții a fost luat în evidența Companiei Naționale de Investiții și se află pe lista sinteză din cadrul subprogramului Complexuri Sportiv”.

Primăria din Constanța își dorește un complex sportiv de peste 100 de milioane de euro. Asta înseamnă: 15000 de locuri pe stadion, teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, unde se pot organiza turnee WTA și ATP, o altă arenă de tenis mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi.

Adrian Cefalan, un apropiat a lui Gică Hagi, crede în idolii care pot salva sportul

Directorul Companiei Naționale de Investigații, Adrian Cefalan, a fost prezent în studioul emisiunii „PlayMaker” și a făcut câteva dezvăluiri în legătură cu noua arenă din Constanța. Un apropiat al lui Gică Popescu, președintele Farul Constanța, dar și a lui Gică Hagi, Adrian Cefalan a mărturisit că „Regele” avea în plan de mai multă vreme să creeze în Dobrogea o singură echipă. Primul pas s-a produs, urmează stadionul.

Oriunde se face un stadion se creează o emulație. Poți să atragi și investitori, sponsori. Dacă n-ai nici stadion te duci, ok, „ce-mi oferi?”. „Ok, vrei să fiu sponsor. Stadion n-ai.”

Se creează idoli, se creează o emulație. Discut mereu și cu Hagi și eu nu cred că România nu mai are talente în sport. Totuși, noi sunt aceeași oameni, aceeași generație cum a fost Hagi, Gică Popescu, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Francisc Vaștag sau Mihai Leu. Cred că trebuie să avem un proiect pentru sport. Unu, trebuie să creăm infrastructura. Doi, să creăm idoli. Bănuiesc, odată cu Simona Halep sunt o grămadă de fetițe, de oameni, care s-au îndreptat către tenis.”, a mai explicat Directorul Companiei Naționale de Investigații.