Gică Hagi a renunțat la unul dintre cei mai buni jucători de la Farul Constanța. A plecat în campionatul Bulgariei

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.06.2022, 22:16
Gică Hagi a renunțat la unul dintre cei mai buni jucători de la Farul Constanța. A plecat în campionatul Bulgariei

Gică Hagi a ajuns la o înțelegere cu bulgarii de la CSKA Sofia pentru transferul lui Bradley de Nooijer, fundașul stânga olandez în vârstă de 24 de ani. Mutarea a fost anunțată oficial de Farul Constanța prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Bradley de Nooijer a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la fostul Viitorul, actualul Farul, în ultimii ani. El a ajuns la echipa de la malul mării în august 2017, pe vremea când avea doar 19 ani. Ultima dată evoluase pentru Dordrecht, din țara sa natală.

Gică Hagi l-a cedat pe Bradley de Nooijer la CSKA Sofia

S-a impus rapid la echipa lui Gică Hagi, a devenit titular și a impresionat chiar pe alocuri cu evoluțiile sale, în special cu urcările în atac din banda stângă. De Nooijer a bifat nu mai puțin de 102 meciuri jucate în Liga 1 pentru Farul/Viitorul, echipă alături de care a câștigat o Cupă și o Supercupă a României. În această perioadă el a marcat un gol și a oferit 14 pase decisive, în 148 de meciuri jucate în toate competițiile.

În februarie 2021, a fost cedat sub formă de împrumut, cu opțiune de transfer definitiv, în Ucraina, la Vorskla Poltava. Olandezul nu s-a adaptat însă și a reveni în Liga 1 după doar 4 luni. Acum, el a fost transferat de CSKA Sofia și se va bate la titlu în Bulgaria. În comunicatul postat, Farul Constanța nu a dat detalii referitoare la suma de transfer sau la perioada pe care a semnat de Nooijer cu gruparea din Sofia.

Farul Constanța și CSKA Sofia au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Bradley de Nooijer la formația din capitala Bulgariei. Bradley de Nooijer a evoluat pentru clubul nostru în 148 de partide, în care a marcat 1 gol și a oferit 14 pase decisive”, au transmis constănțenii prin intermediul site-ului oficial.

Ce a spus fundașul stânga olandez la despărțirea de Farul Constanța

Bradley de Nooijer a oferit și câteva cuvinte la despărțirea de Farul. Fundașul stânga, care a fost dorit la un moment dat și de Gigi Becali la FCSB, a ținut să le mulțumească fanilor și oficialilor clubului pentru tot sprijinul de care a avut parte în perioada petrecută în România.

A fost o perioadă foarte bună pentru mine. M-am simțit foarte bine, dar a venit vremea să plec. Am învățat multe aici de la Mister (n.r. – Gică Hagi), am avut și colegi foarte buni. Am progresat enorm. Am venit în 2017, apoi am jucat în Europa League, am câștigat Cupa României și Supercupa. Sunt lucruri pe care nu le uiți niciodată. Sunt recunoscător acestui club. Îmi va fi dor de suporteri. Le transmit să rămână la fel ca și până acum. Să fie alături de echipă”, a spus noul fotbalist al lui CSKA Sofia.

Repatrierile făcute de Gică Hagi continuă. Un nou fotbalist care a evoluat în străinătate, transferat de Farul Constanța