Gică Hagi le-a făcut viață grea jucătorilor cu experiență de la Viitorul. “Se așteaptă ca toți să facă ceea ce reușea el”

Giosanu Catinca 06.05.2021, 16:52
Gică Hagi le-a făcut viață grea jucătorilor cu experiență de la Viitorul. “Se așteaptă ca toți să facă ceea ce reușea el”

Gheorghe Hagi, legenda fotbalului românesc, este privit ca unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale. A fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori. Lucrurile se schimbă însă când vine vorba de cariera de antrenor. Deși a demonstrat că este un antrenor pe măsura renumelui său ca fotbalist, Hagi a fost criticat de foștii săi elevi. Se pare că ”Regele” le-a făcut viață grea jucătorilor cu experiență de la Viitorul.

Gică Hagi le-a făcut viață grea jucătorilor cu experiență de la Viitorul

Fosta campioană a României, Viitorul Constanţa, trece printr-o perioadă extrem de dificilă. De la promovarea în play-off, conducerea a schimbat obiectivul în salvarea de la retrogradare. Și lotul a avut de suferit o schimbare majoră. Fotbalişti străini şi cu experienţă le-au luat locul celor tineri, crescuţi din academie. Decizia a fost justificată de Cristian Bivolaru, oficialul Viitorului.

Această decizie era departe de gândul celor din conducere atunci când Viitorul a fost campioana României. La acel moment, Viitorul îi avea în lot pe Ovidiu Herea, Marius Constantin şi Andrei Dumitraş.

Ovidiu Herea, într-un meci Petrolul - Metaloglobus / Sursa Foto: Sport Pictures
Ovidiu Herea, într-un meci Petrolul – Metaloglobus / Sursa Foto: Sport Pictures

“Se așteaptă ca toți să facă ceea ce reușea el”

Ovidiu Herea este de părere că pentru veterani e destul de greu să lucreze cu Gică Hagi. Atacantul în vârstă de 36 de ani de la Metaloglobus București a dezvăluit cum s-a simțit în perioada petrecută la Viitorul.

Şi-au dorit să se bazeze pe jucători tineri. Eram conştient de ce se întâmplase şi în trecut la Viitorul. Foarte greu s-au adaptat jucătorii cu experienţă, au stat foarte puţin la Viitorul. Este o academie care se bazează pe jucători tineri, iar eu ştiam lucrul ăsta. Dar mi-a plăcut să risc în viaţă. E destul de greu să lucrezi (n.r. – cu Gică Hagi) Este un antrenor foarte exigent, un antrenor care aşteaptă de la jucătorii săi să facă ce a făcut el ca fotbalist. Şi este foarte greu. Poate de asta nici nu s-a înţeles foarte bine cu jucătorii cu experienţă. Pentru că le cerea foarte mult, ei poate nu se puteau exprima aşa cum el îşi dorea.”, a declarat fotbalistul legitimat la Metaloglobus, într-o intervenție la Look Sport LIVE.

În actualul sezon, Ovidiu Herea a impresionat la Metaloglobus, reușind 14 goluri și o pasă decisivă în 23 de meciuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe