Gică Hagi pleacă de la Constanța! Anunțul uluitor făcut de oficialii clubului Farul după victoria cu Universitatea Craiova

Bădulescu Silvian / 09.11.2021, 09:32
Gică Hagi pleacă de la Constanța! Anunțul uluitor făcut de oficialii clubului Farul după victoria cu Universitatea Craiova

Gheorghe Hagi mută echipa în alt oraș. După ce și-a unit FC Viitorul cu Farul Constanța, Hagi va muta echipa de la Ovidiu. Acesta are planuri mărețe cu academia pe care a înființat-o acum 10 ani.

De ce își mută echipa Hagi?

După fuziunea dintre Viitorul și Farul, „noua” echipă FCV Farul Constanța se va muta în Constanța, iar la Ovidiu rămâne academia. Gheorghe Hagi dorește să facă din academia din Ovidiu una dintre cele mai puternice din Europa de Vest.

Cum bugetul echipei a crescut considerabil, planul pe următorii ani este ca echipa de la malul mării să joace în competițiile europene. Împreună cu Ciprian Marica, unul dintre cei trei acționari de la echipă, „Regele” și-a propus un plan de dezvoltare pe o durată de cinci ani de zile.

Farul dispută meciurile pe arena de la Ovidiu, dar echipa va reveni în oraș după ce arena va fi finalizată. Baza de antrenament va rămâne tot la Ovidiu, dar meciurile de pe teren propriu le vor juca în Constanța. În luna augut, Gică Hagi și Gică Popescu s-au întâlnit cu autoritățile și au analizat proiectul propus pentru noul complex din Constanța. Arena ar urma să aibă aproximativ 18.000 de locuri și va fi gata peste 3 ani.

Academia de la Ovidiu se extinde

Pe lângă investițiile care urmează să fie alocate echipei, conducătorii Farului vor să dezvolte și academia. Se urmărește ca proiectul să transforme pe Farul Constanța într-o forță atât la nivel de seniori, cât și la nivel de copii și juniori, acolo unde, de mulți ani încoace, academia Viitorul a fost cea mai bună din țară.

Avem în construcție patru clădiri. În ele vor fi noul sediu administrativ al clubului, un hotel pentru juniori, o cantină, cafenele, un centru de antrenament, o sală de fitness și un centru medical. Vom mai face un teren sintetic, care ar trebui să fie gata în două săptămâni” a declarat vicepreședintele echipei Farul Constanța, Tiberiu Curt.

Baza sportivă inaugurată în 2011 se va extinde în urma investițiilor care ar urma să coste câteva milioane de euro.

Avem în plan încă opt terenuri, în următorii ani. Este o investiție de circa 8 milioane de euro. Vrem să facem nu cea mai mare și cea mai frumoasă bază din România, ci vrem să ne comparăm cu cei din Europa” a precizat același Tiberiu Curt pentru Dobrogea TV.

În prezent, suprafața bazei are 7 hectare și cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4500 de locuri, șapte terenuri secundare, birouri, hotel, vestiare și corpuri cu funcții specifice. Mai mult, de la inaugurare, academia a dat fotbaliști atât pentru echipa de seniori (fosta FC Viitorul), pentru alte echipe din Liga 1 sau Liga a 2-a, cât și pentru loturile naționale, fie de seniori sau juniori.