„Gică Hagi s-a întors la Galatasaray”. Cum a reușit Olimpiu Moruțan să le reamintească fanilor de „regele” fotbalului românesc

Ștefănescu Dragoș / 18.10.2021, 12:09
„Gică Hagi s-a întors la Galatasaray”. Cum a reușit Olimpiu Moruțan să le reamintească fanilor de „regele” fotbalului românesc

După ce a debutat la echipa națională a României, Olimpiu Moruțan a impresionat la revenirea în tricoul lui Galatasaray. Prin câteva driblinguri de efect, Moruțan le-a reamintit fanilor ”Cim Bom” de marele Gică Hagi.

Moruțan le-a reamintit fanilor ”Cim Bom” de marele Gică Hagi

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a fost cumpărat în această vară de Galatasaray Istanbul. Vicecampioana Turciei a plătit celor de la FCSB suma de 3,5 milioane de euro. Într-un timp relativ scurt, fotbalistul român a reușit să-și câștige un loc de titular în primul ”11” gândit de Fatih Terim.

În ultima etapă din campionatul Turciei, Galatasaray a înfruntat pe teren propriu echipa Konyaspor. Trimis încă din primul minut pe teren, Olimpiu Moruțan a reușit o fază de excepție în careul celor de la Konyaspor. După câteva driblinguri spectaculoase, românul a fost deposedat de balon prin fault, în uralele de încântare ale fanilor ”Cim Bom”. Faza creată de Moruțan le-a reamintit turcilor de marele Gică Hagi care a strălucit în tricoul Galatei. În minutul 61, Moruțan a fost înlocuit cu olandezul Ryan Babel. Partida a fost câștigată cu 1-0 de Galatasaray, prin golul din minutul 4, al lui Mostafa Mohamed.

Încântat de prestația lui Olimpiu Moruțan, un fan al Galatei a scris pe Twitter:

Poate fi oprit doar prin fault. Olimpiu Moruțan este magicianul lui Galatasaray.”

Olimpiu Moruțan, debut la echipa națională

Echipa națională a României a obținut o victorie extrem de importantă în fața Armeniei. Cele trei puncte câștigate i-au propulsat pe tricolori pe locul doi al Grupei J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Pentru Olimpiu Moruțan (22 de ani) partida cu Armenia a reprezentat debutul său în echipa națională a României. Introdus în teren în minutul 62 în locul lui Alex Mitriță, fotbalistul lui Galatasaray nu a impresionat dar a avut o evoluție mulțumitoare. La finalul meciului, Moruțan a fost foarte bucuros de victoria obținută dar și de debutul său în cadrul naționalei României.

Sunt bucuros că am debutat la echipa națională. Așteptam acest debut și mă bucur că am câștigat și suntem acolo unde ne dorim cu toții. Selecționerul ne-a felicitat, ne-a spus să mergem la cluburile noastre, să dăm totul acolo și, când venim înapoi, să fim la 100%, așa cum am fost astăzi.

Orice meci e cu presiune, dar trebuia să câștigăm în seara asta, pentru a trece pe locul doi. Ne bucurăm că am făcut un meci bun. Trebuie să ne uităm doar la noi acum, nu mai contăm pe nimeni. Trebuie să ne câștigăm meciurile și să terminăm pe locul doi”, a declarat Olimpiu Moruțan, la finalul partidei România – Armenia.