Gică Hagi se pregătește să-și vândă cel mai valoros jucător. Presa internațională îl consideră cel mai interesant jucător al României la J.O.

Moldoveanu Camelia / 21.07.2021, 21:33
Gică Hagi se pregătește să-și vândă cel mai valoros jucător. Presa internațională îl consideră cel mai interesant jucător al României la J.O.

Farul Constanța ar putea da o mare lovitură. Gică Hagi se pregătește să vândă jucătorul care este considerat cel mai valoros din lotul cu care echipa națională a României a plecat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum îl descrie presa străină pe tânărul fotbalist român.

Gică Hagi, pregătit să vândă cel mai valoros fotbalist român de la J.O.

Publicația Sofoot a realizat o listă cu cei mai valoroși fotbaliști de la Jocurile Olimpice. Un jucător antrenat de Gică Hagi la Farul Constanța se află printre cei enumerați de publicația franceză. Mai mult, acesta este văzut drept cel mai mare star din grupa B, alături de Marko Stamenic.

Este vorba despre Andrei Ciobanu, mijlocașul de 23 de ani cotat la 1,5 milioane de euro. Publicația menționată a amintit de interesul pe care l-au avut cei de la Betis Sevilla pentru elevul lui Gică Hagi și subliniază faptul că șansele unui transfer o să crească dacă românul o să aibă o evoluție bună.  Andrei Ciobanu este cel mai valoros fotbalist de la Farul, fiind urmat de Radu Boboc cu 1,35 de milioane de euro.

Organizator și finalizator al unei echipe a României care ajunge din nou la Jocurile Olimpice după 57 de ani, Andrei Ciobanu va juca rolul unui șef de orchestră în absența unei bune părți a tinerilor ofensivi care au calificat țara la Europeanul U21 din Italia, va trebui să înlocuiască nume precum Ianis Hagi, Dennis Man, George Pușcaș, Alexandru Cicâldău, toți blocați de cluburi.

Asta pică bine, Ciobanu deja a luminat speranțele la EURO din luna martie, cu „tricolorii mici”, folosindu-și talentatul picior drept (întrebați-i pe olandezi). Cu o pasă lungă, ca de laser, mijlocașul îl poate găsi pe George Ganea, fiul lui Ionel, care ar putea transforma în caviar pasele sale.

Cu cartea sa de vizită, jucătorul de la Farul, care e antrenat de Gheorghe Hagi, ar putea să fie exportat foarte curând în Spania, unde Betis îl cere de luni bune. Dar mai întâi trebuie să sjungă în sferturi sau să câștige o medalie”, scriu cei de la Sofoot.

Lotul României de la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Cu toate că pe data de 23 iulie o să aibă loc festivitatea de deschidere a competiției, Olimpiada începe încă de pe 21 iulie cu fotbal și softball. Premiile și medialii obținute de câștigătorii celor două competiții urmând să fie decernate pe 24 iulie.

Fotbal (18 jucători + 4 rezerve): Portari – Marian Mihai Aioani, Mihai Maximilian Popa, Ştefan Târnovanu; Fundaşi – Tudor Cristian Băluţă, Radu Ştefăniţă Boboc, Andrei Chindriş, Virgil Eugen Ghiţă, Andrei Florin Raţiu, Florin Ştefan, Alexandru Ştefan Paşcanu, Ricardo Florin Grigore; mijlocaşi – Mihai Alexandru Dobre, Ion Gheorghe, Marius Mihai Marin, Ronaldo Deaconu, Eduard Marian Florescu, Antonio Sefer, Virgil Andrei Ciobanu, Marco Alexandru Dulca; atacanţi – Andrei Sîntean, George Dănuţ Ganea, Valentin Gheorghe;

Antrenori: Mirel Matei Rădoi, Constantin Nicolae Dică, Florin Constantinovici Schreiber, Leontin Toader;

Urmărește pe PLAYSPORT Live BLOG Olimpiada din Tokyo. Ultimele rezultate și recorduri – Live UPDATE