Gică Popescu a dezvăluit un episod incredibil. „Am refuzat Real Madrid. Nici nu știam cine e”

Moldoveanu Camelia / 11.10.2021, 11:13
Gică Popescu a dezvăluit un episod incredibil. „Am refuzat Real Madrid. Nici nu știam cine e”

Gică Popescu a povestit un episod inedit din cariera sa. „Baciul” a fost dorit de Real Madrid înainte de a ajunge la Barcelona. Motivul pentru care i-a refuzat pe „galactici” este unul incredibil.

„Am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră”

Emeric Ienei a condus „tricolorii” în victoria istorică, scor 2-0, contre URSS. Totul se întâmpla în 1990, iar printre cei care s-au remarcat în acea partidă a fost și Gică Popescu. Fostul fotbalist a subliniat că acela ar fi cel mai bun meci din cariera lui.

În 1990, am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Emil Săndoi, care era cu mine în cameră, mă întreba: «Unde vrei să te duci, pe lună? E Real Madrid!» Numai că din cauza lipsei de informații din perioada comunistă, nu știam cine era Real Madrid, și am refuzat-o! Eram la Campionatul Mondial din Italia. Real Madrid voia un fundaș central, iar eu am jucat senzațional cu Rusia (n.r. – România a câștigat cu 2-0), cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată.”, a declarat Gică Popescu în podcast-ul lui Andi Moisescu.

Gică Popescu, criticat de Mircea Petrescu. „Ești nebun la cap?”

„Baciul” a povestit amuzat cum era căutat cu disperare de Real Madrid, însă mentalitatea și lipsa de informații din perioada comunistă au dus la o decizie inexplicabilă pentru Mircea Petrescu.

Îmi aduc aminte că seara la hotel nu aveam loc la recepție. Vorbeau la telefon, sunau impresarii, intrau și plecau impresarii, familiile, era ca la talcioc. Am fost sunat de Mircea Petrescu și mi-a zis: «Mâine vreau să te văd, am o echipă pentru tine». A venit și a zis că e Real Madrid. OK… Orice om sănătos la cap întreba unde e contractul, nici nu se uita la cifre, semna. Am zis: «nu, mă mai gândesc».

Ne-am văzut cu vicepreședintele de la Real Madrid, a venit în cantonament. Am mers la un bar, eu i-am zis că mă mai gândesc. Mircea Petrescu mi-a răspuns: «E Real Madrid, nu există club mai mare». Nu știam dimensiunea clubului, fusese revoluția, nu aveam informații. Nu știam ce e Real Madrid și am spus că nu vreau să semnez, vreau să rămân la Craiova. M-au întrebat: «Ești nebun la cap?»”, a declarat Gică Popescu pentru aceeași sursă.

Gică Popescu a plecat ulterior, tot în 1994 la PSV. La echipa din Țările de Jos a petrecut patru ani, perioadă în care a jucat 109 meciuri și a marcat 24 de goluri. A urmat Tottenham și Barcelona.