Gică Popescu anticipează venirea lui Dan Petrescu pe banca echipei naționale: „Cu el am avea rezultate mai bune”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.12.2021, 19:09
Gică Popescu anticipează venirea lui Dan Petrescu pe banca echipei naționale: „Cu el am avea rezultate mai bune”

Dan Petrescu este principalul favorit în acest moment pentru a prelua funcția de selecționer al naționalei României. Antrenorul campioanei CFR Cluj a spus în mai multe rânduri că își dorește foarte mult acest lucru, doar că el este blocat în acest moment de clauza de reziliere de 400.000 de euro pe care o are la clubul din Gruia.

În acest sens, el a spus recent că va face un anunț după ultimul meci oficial din acest an, cel de pe teren propriu cu FC Argeș. Cel mai probabil, în această perioadă el a încercat să îl convingă pe Neluțu Varga să renunțe la acea clauză de reziliere, în condițiile în care FRF a anunțat ferm că nu este dispusă să o achite.

Dan Petrescu este considerat ideal pentru echipa națională de către Gică Popescu

Dan Petrescu este susținut ca eventual viitor al echipei naționale și de foștii săi colegi din „Generația de Aur”.  Gică Popescu, președintele celor de la Farul Constanța, consideră că „Bursucul” ar fi ideal pentru funcția de selecționer în acest moment.

E greu să dăm pronosticuri legate de viitorul echipei naţionale, pentru că evoluţiile au fost oscilante. Să vedem cine va antrena echipa naţională începând din luna ianuarie.

M-aş bucura ca Dan Petrescu să accepte această provocare, pentru că ştiu cât de mult îşi doreşte echipa naţională, ştiu câte lucruri pozitive a făcut pentru echipa naţională.

E un antrenor care a făcut performanţe la toate echipele pe care le-a antrenat. Cunoaşte echipa naţională, are experienţă, e un învingător. Cred că am avea multe speranţe legate de viitorul echipei naţionale cu Dan antrenor”, a spus Gică Popescu pentru Farul TV.

Lucrurile par destul de departe de a fi rezolvate în acest moment, chiar și după meciul CFR-ului cu FC Argeș. La finalul meciului, Dan Petrescu nu a vrut să vorbească despre acest subiect. El a explicat că va avea o discuție cu patronul Neluțu Varga și va reveni cu anunțul mult așteptat în zilele viitoare.

Astăzi n-aș vrea să vorbesc despre acest subiect. Trebuie să mă întâlnesc cu patronul echipei. Apoi, peste o zi sau două, veți afla mai multe. Încă n-am luat o decizie. Mă voi întâlni cu patronul echipei și vom vedea care e situația”, a spus antrenorul CFR-ului la finalul partidei cu FC Argeș.

Cristi Balaj susține în continuare că „Bursucul” nu va pleca de la CFR Cluj

Speranțele lui Gică Popescu au fost cumva spulberate de Cristi Balaj. Președintele CFR-ului a afirmat o dată în plus faptul că el consideră că Dan Petrescu nu va merge acum la echipa națională.

Eu zic că Dan Petrescu nu pleacă. E sub contract, are clauză de reziliere. Cum FRF nu dorește să plătească nicio clauză, lucrurile sunt clare. Dacă presa știe mai bine decât știu eu, nu am ce să comentez. Să nu ștergem cu buretele ceea ce spun eu! Jurnaliștii vor să fie lupta strânsă la vârf, de asta fac speculații.

Mie așa mi-a promis. Am acceptat această poziție în conducerea clubului fiindcă Dan Petrescu a promis că e aici 2 ani și jumătate. E un om de cuvânt, deci lucrurile sunt simple. Suntem într-o situație delicată prin apariția acestui subiect. Avem o competiție în care trebuie să ne menținem poziția”, a spus fostul arbitru FIFA la Look Sport.