Gică Popescu, deloc surprins de eliminările din Conference League. “Nu este un accident! Suntem cu un picior în prăpastie”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.07.2021, 23:18
Gică Popescu, deloc surprins de eliminările din Conference League. “Nu este un accident! Suntem cu un picior în prăpastie”

Seara de joi este una care va rămâne pentru mult timp în memoria fanilor fotbalului din România. Din păcate însă, nu într-un mod plăcut. Toate reprezentantele României în Conference League au fost eliminate încă din turul doi preliminar de echipe modeste.

Mai mult, aceste eliminări vin la doar câteva luni după ce naționala României a fost învinsă de Armenia în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar. Și pentru ca tabloul să fie complet, naționala olimpică a României nu a putut să treacă de o grupă din care au mai făcut parte Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras.

Gică Popescu, extrem de dezamăgit de rezultatele echipelor românești

În mod evident, aceste evenimente au stârnit o mare dezamăgire în rândul foștilor fotbaliști, care au realizat performanțe extraordinare pentru fotbalul românesc. Gică Popescu, căpitanul echipei naționale în cea mai bună perioada a sa din istorie, a spus că i-a fost rușine de rezultatele obținute de FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe în Conference League. De asemenea, el a explicat de ce nu crede că aceste rezultate reprezintă doar o simplă coincidență.

Este o zi neagră, am pierdut contra unor echipe din țări aparent inexistente pe harta fotbalului. Acum mi-e teamă de mai rău, am pus vârful unui picior în prăpastie.

E o rușine, asta am simțit, rușine. Era accident dacă se întâmpla cu una, dar toate 3?”, a spus președintele Farului înaintea meciului echipei sale de pe Arena Națională împotriva Rapidului.

Gigi Becali, criticat de un alt component al „Generației de Aur”

De asemenea, un alt component al „Generației de Aur”, Ilie Dumitrescu, a fost foarte critic după aceste meciuri, în special la adresa FCSB-ului și a lui Gigi Becali.

E foarte greu pentru un club important ca FCSB să ajungă în situația asta. Cu experimentele astea, FCSB ajunge să fie eliminată de o echipă de diletanți, de amatori.

N-am crezut vreodată că se va ajunge aici. Eu nu puteam să cred că are echipa aia capacitatea de a pune probleme.

Mie nu-mi place să jignesc, să arunc cu cuvinte grele, dar când va găsi Gigi formula asta ideală, să aducă un antrenor și să-i accepte anumite lucruri… Ciclul săptămânal și pregătirea le face antrenorul. Au mai fost situații când echipa a făcut performanță, chiar dacă Gigi lua anumite decizii.

Deja s-a ajuns la o chestie… Zice că el face tot, nu mai e nicio perdea. E deplasat ce se întâmplă, eu n-ar trebui să fiu de acord cu chestia asta.

Ai antrenor, nu poți să intri pe post și să spui că eu fac, eu dreg. Când va găsi formula ideală, să aducă un antrenor cu experiență care să-i pună în practică strategia, echipa va avea și o exprimare, chiar dacă există implicarea lui, dar cu perdea, cum era înainte”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.