Gică Popescu, discurs incredibil despre Viitorul lui Gică Hagi: „Trebuie să fim realiști, aceasta este realitatea”

Olteanu Ștefan 21.04.2021, 10:51
Gică Popescu, discurs incredibil despre Viitorul lui Gică Hagi: „Trebuie să fim realiști, aceasta este realitatea”

Viitorul lui Gică Hagi traversează o formă sportivă foarte slabă și este la doar câteva puncte distanță de locurile retrogradabile. În acest context, obiectivul principal al echipei în acest sezon este rămânerea în prima ligă. Primele două poziții din play-out-ul Ligii I duc la un baraj de calificare pentru Conference League, competiție inter-cluburi care va debuta la startul sezonului următor.

Gică Popescu, discurs incredibil despre Viitorul lui Gică Hagi: „Trebuie să fim realiști, aceasta este realitatea”

Viitorul lui Gică Hagi a ajuns la al treilea antrenor în acest sezon, însă lucrurile sunt încă departe de a fi îndreptate. Constănțenii au obținut în etapa trecută prima victorie după aproape două luni, scor 1-0 cu Gaz Metan Mediaș. Principala problemă a echipei rămâne în continuare pe plan ofensiv. Viitorul înscrie foarte puțin, în ultimele 8 etape având doar 3 goluri marcate.
19 puncte are Viitorul Constanța în play-out-ul Ligii I, cu 2 mai mult decât prima echipă din „zona roșie”. Gică Popescu, președintele Viitorului, este sincer și spune că în acest moment obiectivul echipei este să rămână în prima ligă. Primele două loucuri din play-out duc la un baraj de calificare pentru Conference League, însă Viitorul nu se gândește așa departe:

Eu sper ca acest rezultat pozitiv să ne readucă pe drumul cel bun şi să începem să adunăm puncte, pentru că situaţia este în continuare complicată. La finalul campionatului, noul obiectiv să fie îndeplinit, anume să rămânem în prima ligă”, a spus președintele Viitorului.

Gică Popescu: „Nu înțelegem de unde vine acest blocaj.”

Viitorul a început sezonul cu spaniolul Ruben de la Barrera pe bancă. După doar 12 meciuri, locul lui Ruben a fost luat de Mircea Rednic. Nici „Puriul” nu a reușit să redreseze echipa și în 17 meciuri a obținut doar 2 victorii. Cătălin Anghel, fost principal și secund la Viitorul, a fost desemnat acum să se ocupe de banca tehnică a echipei:

Este acest blocaj, nici noi nu înţelegem de unde vine. Eu ştiu cum este în momentul în care îţi pierzi încrederea, jucătorii nu îşi mai asumă anumite responsabilităţi. Era nevoie de acest declic, care eu sper să schimbe situaţia”, a mai spus Gică Popescu, pentru Telekom Sport.

Viitorul a obținut prima victorie după 2 luni. A încins Gaz Metan, scor 1-0, în a doua etapă din play-out
Viitorul a obținut prima victorie după 2 luni. A învins Gaz Metan, scor 1-0, în a doua etapă din play-out

Este cel mai slab sezon de la titlul din 2017

La finalul sezonului 2016 – 2017, Viitorul lui Gică Hagi reușea să impresioneze toată România și cucerea titlul în Liga I, cu o echipă formată în mare parte din jucători tineri. Ulterior, au urmat două sezoane în care constănțenii s-au luptat în play-off cu echipele din fruntea clasamentului. În stagiunea precedentă, Viitorul a ajuns pentru prima oară în play-out. Cu Gică Hagi pe bancă, formația din Constanța a câștigat play-out-ul fără prea mari probleme. 43 de puncte a avut Viitorul, cu 8 mai multe decât Hermannstadt.
În acest sezon, Viitorul are doar 19 puncte și va avea nevoie de cât mai multe rezultate pozitive în ultimele 7 runde. Play-out-ul din acest an se va juca într-o singură manșă.

Urmăriți Playsport.ro și pe