Gigi anunță: „Budescu vine la FCSB!”. De ce s-a transferat acum la arabi și când revine în țară. Planul pus la cale de cei doi

Olteanu Ștefan / 08.03.2021, 10:45
Gigi anunță: „Budescu vine la FCSB!”. De ce s-a transferat acum la arabi și când revine în țară. Planul pus la cale de cei doi

Gigi Becali a anunțat din nou transferul lui Budescu la FCSB. Patronul e convins că mutarea se va face în vară, când mijlocașul va reveni în țară din Arabia Saudită. Planul a fost pus la cale de cei doi înainte ca fotbalistul să se transfere la FC Damac.

Gigi anunță: „Budescu vine la FCSB!”

Constantin Budescu a ales să plece în Arabia Saudită în urmă cu o lună, însă Gigi Becali spune că va reveni la FCSB din vară. Fostul mijlocaș al Astrei a plecat din Liga I pentru a evita litigiul cu fosta sa echipă și mai mult, pentru a-și umple buzunarele în Arabia Saudită. Cu toate acestea, Becali confirmă din nou ca are un acord verbal cu Budescu pentru a-l aduce la FCSB din vară. Budescu a mai jucat pentru FCSB în perioada 2017 – 2018, timp în care a marcat 13 goluri și a oferit 12 pase decisive.

Cu Budescu nu am mai vorbit. Am discutat atunci și am stabilit că îl aștept la noi de la vară. El mi-a zis că o să vină. I-am zis să se ducă să facă bani pe la arabi, iar apoi să vină. Sunt convins că o să fie la noi, pentru că Budescu vrea să joace din nou aici”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

Gigi Becali anunță transferul lui Budescu din vară
Gigi Becali anunță transferul lui Budescu din vară

Budescu confirmă discuțiile cu FCSB: „Am fost aproape să semnez”

Mijlocașul confirmă discuția despre care vorbește Gigi Becali și recunoaște că a fost aproape să meargă la FCSB încă din iarnă. În cele din urmă, Budescu a semnat cu FC Damac pe un sezon și jumatate, iar o decizie cu privire la viitorul său va fi luată în vară. Plecarea sa din Arabia Saudită depinde și de parcursul echipei sale, care se zbate să rămână în prima divizie. Damac este penultima din clasament, cu 20 puncte după 22 de etape.

Am discutat să vin la FCSB, dar a fost mult mai ușor să merg afară, să joc imediat. Contractul este pe un an jumătate. Nu pe trei luni. Vom vedea acum dacă rămânem în prima liga. Dacă nu rămânem în prima ligă, putem vorbi de o despărțire.
FCSB a fost o variantă înainte să plec, am vorbit, dar a fost mai ok să vin aici.
Eu vreau să joc până la 40, nu vreau să mă retrag. Eu abia acum m-am apucat mai serios. Tot timpul am jucat de plăcere și o să joc în continuare”, declara Budescu în urmă cu o săptămână.

Budescu a negociat cu FCSB în iarnă
Budescu a negociat cu FCSB în iarnă

Budescu se judecă cu Astra, club de la care spune că are în continuare de primit bani. El mai avea contract cu formația din Giurgiu până în vară, însă a ales să semneze cu FC Damac.

Aveam în jur de 11 luni de primit (de la Astra – n.r.). Eu le-am propus să îmi plătească doar 3 luni și să ne înțelegem amiabil. Nu au vrut și am decis să plec. Iar dacă plecam în țară, dura foarte mult să se rezolve litigiul.
Acum trebuie să îmi recuperez cam toți banii. Ce mai aveam până în vară. Nu vreau să mă cert cu nimeni, dar nu mai puteam sta”, mai spunea Budescu.