Gigi Becali a făcut încă un gest uriaș. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Olteanu Ștefan / 22.03.2022, 16:43
Gigi Becali a făcut încă un gest uriaș. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Gigi Becali a făcut încă un gest uriaș pentru a sprijini sportivii ucraineni. Baza sportivă din Berceni, care este deținută de finanțatorul FCSB, va fi pusă la dispoziție clubului Dinamo Kiev. Ucrainenii urmează să își trimită în zilele următoare juniorii U19 în România, în vederea pregătirii duelului pe care îl vor disputa în UEFA Youth League, pe 6 aprilie, împotriva lui Sporting Lisabona.

Dinamo Kiev U19, găzduită de Gigi Becali la baza sportivă din Berceni. Finanțatorul FCSB a făcut încă un gest uriaș

La începutul lunii martie, Gigi Becali a primit cu brațele deschise refugiații din Ucraina, pe care i-a cazat la baza sportivă din Berceni, iar acum, la trei săptămâni distanță, a făcut încă un gest uriaș. De data aceasta, finanțatorul FCSB a sărit în sprijinul echipei de fotbal Dinamo Kiev.
Formația U19 a ucrainenilor a avut parte de un parcurs foarte bun în acest sezon de UEFA Youth League, iar pe 6 aprilie va trebui să joace în optimile de finală ale competiției, contra portughezilor de la Sporting Lisabona. Cum în Ucraina nu se pot pregăti corespunzător, din cauza invaziei ruse, Gigi Becali s-a oferit să le pună la dispoziție baza sportivă de la Berceni.
Potrivit digisport.ro, finanțatorul echipei FCSB le va oferi cazare, masă și cele mai bune condiții de pregătire. Totul a fost pus la punct după ce Gigi Becali a avut o discuție cu Mircea Lucescu și impresarul Arcadie Zaporojanu.
Conform sursei citate, echipa urmează să ajungă în următoarele zile la București, de la Lvov. Delegația U19 a lui Dinamo Kiev se va deplasa pe ruta Ucraina-Polonia-Slovenia-Ungaria-România și se estimează că va pătrunde la noi în țară după un drum de aproximativ 17 ore.
Imediat ce vor ajunge la București, puștii lui Dinamo Kiev vor putea începe sesiunile de antrenamente premergătoare duelului cu Sporting Lisabona, care e programat pe 6 aprilie.

Dinamo Kiev U19 a făcut spectacol în faza grupelor. Victorii la scor cu Bayern și Barcelona

Dinamo Kiev U19 traversează o formă foarte bună și poate produce o figură frumoasă în acest sezon de UEFA Youth League. În faza grupelor, ucrainenii s-au luptat pentru un loc în primăvara europeană cu Bayern U19, Barcelona U19 și Benfica U19. Grupa fost câștigată de Benfica U19, în timp ce Dinamo Kiev U19 s-a clasat pe locul secund.

Însă, puștii ucraineni au făcut spectacol în cele 6 meciuri jucate și au reușit să le învingă pe Bayern U19 și Barcelona U19 pe teren propriu, scor 2-1, respectiv 4-1. De asemenea, în deplasare, jocul puștilor a fost la fel de ridicat. Dinamo Kiev U19 a obținut o remiză cu Barcelona U19, scor 0-0 și a învins-o fără drept de apel pe Bayern U19, scor 4-0.

Singura înfrângere încasată de Dinamo Kiev U19 în acest sezon de Youth League a venit chiar în ultima etapă din faza grupelor, scor 0-1 în deplasare cu Benfica U19.
În șaisprezecimile competiției, Dinamo Kiev U19 a avut parte de un meci dificil cu Deportivo La Coruna U19, însă a reușit să se impună la capătul loviturilor de departajare, scor 3-2 (2-2).


Pe 6 aprilie, Dinamo Kiev U19 se va lupta cu Sporting Lisabona U19 pentru un loc în sferturile de finală.

Incredibil! În plin război, fanii lui Dinamo Kiev au redactat un comunicat împotriva lui Mircea Lucescu.