Gigi Becali a pierdut o avere din cauza lui Mirel Rădoi: „Mi-era milă de el! Nu avea experiență pentru națională”

Robert Zanfir / 11.01.2022, 23:16
Gigi Becali a pierdut o avere din cauza lui Mirel Rădoi: „Mi-era milă de el! Nu avea experiență pentru națională”

Gigi Becali a criticat mandatul lui Mirel Rădoi la cârma reprezentativei României. Patronul FCSB este convins că acesta nu are experiența necesară pentru a conduce o națională.

Mandatul lui Mirel Rădoi a provocat multă vâlvă în rândul oamenilor de fotbal din România. Proiectul selecționerului, de a induce un stil ofensiv naționalei, a avut mulți susținători. Totuși, aceasta a fost aspru criticat de cei mai mulți oameni de fotbal, care i-au reproșat lipsa de realism.

Gigi Becali a pierdut o avere din cauza lui Mirel Rădoi: „Mi-era milă de el! Nu avea experiență pentru națională”

Nici Gigi Becali nu l-a iertat pe Rădoi, deși fostul selecționer este finul omului de afaceri. Patronul FCSB a dezvăluit că a pierdut o sumă destul de mare din cauza tehnicianului.

Mărul discordiei ar fi Alexandru Crețu, pe care Becali l-a transferat la FCSB în urma convocărilor la echipa națională.

„Sentimental, da, îmi părea rău de Mirel. Voiam să reușească, dar nu avea el experiență de echipă națională. Din cauza lui am pierdut și eu ceva bani. L-am luat pe Crețu ală (Alexandru – n.r.), l-am luat că îl chema el. Am pierdut vreo 200-300 de mii de euro.

Mirel cunoaște mult fotbal, dar din dragoste, pentru că iubește foarte mult jucătorii, are un stil drăgalaș așa. La fotbal, trebuie să fii dictator cu jucătorii. El iubea jucătorii, tra, la, la. Și nu a avut marfă. Ce jucători am avut noi ca să poată să facă?!

Uite, Chiricheș. Care e jucător adevărat. Și, să zicem, Ianis. Unde joacă Cicâldău? Joacă la Rea Madrid sau la Barcelona sau la Arsenal?”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

Gigi Becali: Nu mă interesează cine vine selecționer

FRF încă nu a găsit un selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi. Refuzat, pe rând, de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, Răzvan Burleanu este aproape să îl rateze și pe Ladislau Boloni.

Potrivit informațiilor Playsport, cele două părți ar fi ajuns la un numitor comun în privința banilor, dar s-au cramponat de durata contractului.

„Vă dau cuvântul meu, nu mă interesează. Pentru ce să vorbesc degeaba, că nici nu te ascultă. Normal, noi suntem Federația, ei sunt aleși. Numai că la noi, după ce îi alegi, ei devin stăpâni.

De ce să mă bag, dacă nu sunt ascultat. Ce să fac? Stau să mă lupt cu tiranii? Acolo e mită tiranica! Eu ce să fac?! Nu mă interesează pentru că nu vreau să am de-a face cu ei. Nu vreau să am de-a face cu oamenii ăștia, oricum nu o scoți la capăt cu ei.

La noi, comisiile nu sunt libere, independente. Ele sunt puse de Federație, iar ei execută ceea ce spune ei. Nu e normal asta, dar nu ai ce să faci”, a mai spus Gigi Becali.

Dacă Boloni va refuza, în cele din urmă, propunerea FRF, Răzvan Burleanu va fi nevoit să se reorienteze. Adi Mutu și Edi Iordănescu sunt alte două variante pentru omul numărul 1 de la Casa Fotbalului.

7 meciuri a jucat Alexandru Crețu la FCSB. În cele două luni, acesta a încasat 100 de mii de euri primă de instalare și 150 de mii de euro pentru rezilierea acordului.