Gigi Becali a reacționat după ce a pierdut procesul cu FC Botoșani. Ce va face patronul de la FCSB

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.02.2022, 15:01
Gigi Becali a reacționat după ce a pierdut procesul cu FC Botoșani. Ce va face patronul de la FCSB

Gigi Becali trebuie să le plătească o sumă importantă de bani celor de la FC Botoșani în urma transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a dat miercuri verdictul în acest caz, iar acesta a fost favorabil pentru clubul moldovean.

Gigi Becali și Valeriu Iftime nu reușeau să cadă la o înțelegere privind suma pe care FCSB trebuia să le-o achite moldovenilor după plecarea lui Moruțan în Turcia. În contractul făcut între cele două părți la momentul transferului mijlocașului ofensiv la echipa roș-albastră, s-a stipulat că bucureștenii trebuie să achite 9% din viitorul transfer.

Gigi Becali a pierdut procesul cu Valeriu Iftime în cazul transferului lui Olimpiu Moruțan

Doar că nu se specifica în mod clar dacă e vorba despre suma inițială sau despre suma cu tot cu bonusuri, dacă era cazul de așa ceva. Și a fost, întrucât FCSB a primit de la Galatasaray 3.5 milioane de euro inițial, plus alte 600.000 de euro după ce fotbalistul a bifat 15 meciuri pentru gruparea Cim Bom, așa cum era prevăzut în contract.

Mai mult, în contractul dintre FCSB și FC Botoșani pentru transferul lui Moruțan mai scria și că acest procent trebuie să fie calculat la suma totală a transferului, minus 1 milion de euro, sumă pe care Gigi Becali a plătit-o în momentul în care l-a adus pe jucător la echipa sa.

Astfel, Gigi Becali susținea că trebuie să plătească 9% din 2.5 milioane de euro, suma fără bonusurile primite de la Galatasaray. Iar Valeriu Iftime susținea că omologul său trebuie să achite 9% din 3.1 milioane de euro, suma totală, cu tot cu bonusul de la turci.

Cei doi nu au reușit să se înțeleagă, astfel că Iftime s-a adresat comisiilor. Iar acestea i-au dat câștig de cauză și au decis că FCSB trebuie să achite suma de 279.000 de euro, plus TVA. La care se adaugă și suma de 41.789 de euro, fără TVA, care reprezintă taxa de solidaritate la formarea fotbalistului.

Patronul FCSB-ului nu renunță și va ataca decizia

În mod evident, Gigi Becali nu a fost mulțumit de această decizie și a dezvăluit că FCSB a depus deja actele necesare pentru formularea apelului, prin Valeriu Argăseală.

Da, am pierdut, dar eu mi-am văzut banii de la turci? Nu am văzut niciun ban. Oricum, suma pe care trebuie să le-o dăm celor de la FC Botoșani consider că e prea mare și vom face apel. Vali Argăseală deja s-a ocupat de depunerea actelor. Nu doresc să mai fac alte comentarii pe subiectul ăsta”, a spus Becali potrivit prosport.ro.