Gigi Becali e bun de plată! Sute de mii de euro datorie în urma plecării lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.02.2022, 13:55
Gigi Becali e bun de plată! Sute de mii de euro datorie în urma plecării lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray se dovedește a fi nu așa se profitabil pe cât se aștepta Gigi Becali. Patronul FCSB-ului a primit 3.5 milioane de euro inițial. Plus 600.000 de euro ca bonusuri pentru că mijlocașul ofensiv a bifat 15 meciuri pentru gruparea din Istanbul. Așa cum era trecut în contract.

Ceea ce înseamnă un total de 4.1 milioane de euro, o sumă mult mai mică față de pretențiile pe care le avea Gigi Becali anul trecut. Ca de exemplu, cu scurt timp înainte să se realizeze transferul lui Moruțan la Galatasaray, finanțatorul FCSB-ului declarase că vrea în schimbul său nu mai puțin de 10 milioane de euro.

Gigi Becali a pierdut procesul cu FC Botoșani în cazul banilor pentru Olimpiu Moruțan

Nu a fost să fie însă așa cum a dorit Gigi Becali. Mai mult, acest transfer a generat și un conflict între FCSB și FC Botoșani. Asta pentru că moldovenii trebuiau să primească un procent de 9% din transferul lui Moruțan în Turcia.

Gigi Becali a întârziat să facă această plată pentru că nu a căzut la o înțelegere cu Valeriu Iftime în legătură cu suma exactă pe care trebuia să o achite. Asta pentru că s-a creeat o confuzie cu privire la acea clauză existentă în contractul făcut între FCSB și FC Botoșani la transferul lui Moruțan la echipa roș-albastră.

Acolo se specifica faptul că bucureștenii trebuie să le achite moldovenilor 9% din viitorul transfer al jucătorului. Însă nu se specifica dacă acei 9% se vor calcula în funcție de suma de transfer inițială sau de suma cu tot cu bonusuri.

În mod evident, Gigi Becali susținea că e vorba de suma de transfer inițială, în vreme ce Valeriu Iftime solicita acele procente din suma totală, cu tot cu bonusuri. Cei doi nu au reușit să se înțeleagă, astfel că FC Botoșani s-a adresat Comisiei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor. Iar aceasta a oferit în sfârșit un răspuns.

Cât trebuie să plătească patronul de la FCSB și cum a fost calculată această sumă

Potrivit prosport.ro, CNSL le-a dat câștig de cauză moldovenilor, iar Gigi Becali este obligat să îi plătească lui Valeriu Iftime suma de 279.000 de euro, plus TVA. Acești bani reprezintă 9% din 3.1 milioane de euro.

În contractul semnat între FCSB și FC Botoșani pentru Moruțan s-a stipulat că suma la care se va calcula acest procent este dată se suma totală a viitorului transfer minus 1 milion de euro, bani pe care Gigi Becali îi plătise deja pentru a-l lua pe jucător de la Botoșani.

Astfel, 3.5 milioane de euro, cât a primit FCSB inițial de la Galatasaray, se adună cu 600.000 de euro, bonusurile. Se  ajunge la 4.1 milioane de euro, din care se scade 1 milion de euro, suma plătită deja de Becali. Rezultă 3.1 milioane de euro, sumă la care s-a perceput acel procent de 9%. Astfel, suma pe care Gigi Becali trebuie să i-o achite lui Valeriu Iftime este 279.000 de euro, plus TVA.

Iar asta nu este tot. Conform sursei citate, CNSL a mai decis că Gigi Becali trebuie să plătească și acea taxă de solidaritate pentru formarea fotbalistului. Iar această se ridică în acest caz la 41.789 de euro, fără TVA.

EXCLUSIV. Mateo Susici, fundașul dreapta al lui CFR, a intrat pe radarul lui Gigi Becali. ”M-a sunat impresarul jucătorului să mi-l propună”