Gigi Becali, anunț uriaș! FCSB transferă vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior. „E vorba de trei jucători. Vin de joi. Mircea Lucescu m-a rugat!”

Olteanu Ștefan / 22.03.2022, 20:44
Gigi Becali, anunț uriaș! FCSB transferă vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior. „E vorba de trei jucători. Vin de joi. Mircea Lucescu m-a rugat!”

Intrat în transmisiune directă la o emisiune televizată, Gigi Becali a făcut un anunț uriaș și a dezvăluit că FCSB e la un pas să transfere mai multe vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Finanțatorul echipei roș-albastre a avut recent o discuție cu Mircea Lucescu și impresarul Arcadie Zaporojanu, iar printre subiectele abordate s-a regăsit și cel al respectivilor jucători care au rămas fără posibilitatea de a profesa în aceste zile.

Mircea Lucescu trimite mai multe vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior, la FCSB! Gigi Becali a făcut un anunț uriaș, în direct la TV

FCSB intră din nou cu șanse reale în lupta pentru titlul Ligii I, după ce Gigi Becali a făcut un anunț uriaș în direct la TV și a dezvăluit că e aproape să transfere mai multe vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk!
Războiul din Ucraina i-a pus pe jucătorii respectivelor echipe în imposibilitatea de a-și mai practica meseria, iar pentru a rămâne la un nivel fizic optim aceștia au nevoie să își găsească noi angajamente într-un timp cât mai scurt. Astfel, Mircea Lucescu s-a oferit să intermedieze transferul mai multor vedete de la Dinamo Kiev și Șahtior, la FCSB. Gigi Becali a avut deja o discuție cu Mircea Lucescu și impresarul Arcadie Zaporojanu și a făcut un gest uriaș pentru Dinamo Kiev. Finanțatorul FCSB și-a pus la dispoziție baza sportivă de la Berceni pentru echipa U19 a ucrainenilor, care se pregătește pentru un meci important din UEFA Youth League.
Însă, Gigi Becali a profitat de discuția avută cu Mircea Lucescu și anunță că este la un pas să pună mâna pe câțiva jucători importanți din campionatul Ucrainei.

E posibil ca acest favor să se întoarcă printr-un contract pe două luni cu acești 3 jucători, căpitanul de la Dinamo Kiev și cu încă doi jucători de la Șahtior, care stau acum în Pipera, pentru că ei au putut să plece, au 3 copii și nu erau forțați să rămână în Ucraina.

De joi se vor antrena cu echipa noastră. Ăștia 3 vor să se antreneze cu noi. Dacă vor să se antreneze, nu e mai bine să se antreneze și în meci?”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Jucătorii sunt de acord! Așteaptă să semneze cu FCSB

Căpitanul de la Dinamo Kiev, Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), și alți doi fotbaliști de la Șahtior: Taras Stepanenko (32, mijlocaș defensiv) și Sergiy Kryvtsov (31, fundaș central) sunt fotbaliștii care sunt în discuții cu FCSB.

În continuare, Gigi Becali a spus că propunerea sa îi încântă pe jucători, care vor semna înțelegeri pentru următoarele două luni de zile. De asemenea, Becali spune că nu le va plăti salariile, aceștia fiind gata să joace pentru FCSB gratis.

Mircea Lucescu mi-a zis că vor. Se antrenează cu noi, dar vor juca și meciuri oficiale. Mâine dimineață vine Mircea cu băieții ăștia 3, la 10:00, mă iau de acasă, mergem la bază, să vadă baza. Nu le dau niciun salariu. Ei sunt de acord, să joace meciuri oficiale. Semnează pe două luni!

Poate semnăm doar cu doi dintre ei, vom vedea. Dacă vin, vor să joace, e clar. Ei de-asta vin. Dacă nu-i semnăm, atunci eu îi las să se antreneze și gata. Dacă nu vor să vină să joace, asta e”, a mai declarat Gigi Becali, potrivit sursei citate.

Cum a început discuția dintre Gigi Becali și Mircea Lucescu. „Sunt jucători de echipă națională”

Așa cum am precizat și mai sus, discuția dintre Gigi Becali și Mircea Lucescu a pornit de la echipa U19 a lui Dinamo Kiev:

M-a sunat Mircea Lucescu și m-a rugat dacă putem și avem posibilitatea să găzduim echipa de tineret a lui Dinamo Kiev. Mi-a spus și de 3 jucători care să se antreneze la noi, jucători din echipa națională a Ucrainei. Am spus da, am zis că nu vreau bani, vreau să ajut”, a dezvăluit Gigi Becali.

Sergiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, are 47 de apariții în prima reprezentativă a Ucrainei, pentru care a marcat și 3 goluri.
Taras Stepanenko, mijlocaș defensiv la Șahtior, are 69 de apariții în naționala Ucrainei, pentru care a marcat 4 goluri.
Și, ultimul dintre cei trei, Sergiy Kryvtsov, care evoluează pe postul de fundaș central, are 30 de selecții în naționala mare a Ucrainei.

Din păcate pentru Gigi Becali, FCSB va putea să legitimeze doar doi jucători. UEFA a anunțat, marți, cum trebuie să procedeze cluburile care vor să legitimeze fotbaliști din Ucraina sau Rusia. Iar o parte a regulamentului susține:

Comitetul Executiv al UEFA a hotărât să includă o prevedere care să permită cluburilor să înregistreze maximum doi jucători suplimentari, care au fost înregistraţi anterior la un club afiliat la Federaţia Ucraineană de Fotbal sau Federaţia Rusă de Fotbal şi ale căror contacte au fost suspendate”.