Gigi Becali ar fi putut obține Steaua pentru 2 milioane de dolari! Un judecător i-ar fi cerut mită omului de afaceri pentru a-l ajuta să preia echipa

Ștefănescu Dragoș / 13.06.2021, 16:17
Gigi Becali ar fi putut obține Steaua pentru 2 milioane de dolari! Un judecător i-ar fi cerut mită omului de afaceri pentru a-l ajuta să preia echipa

Decizia de extrădare în România a lui Puiu Popoviciu a fost deja emisă de Înalta Curte de la Londra. Acest fapt l-a nemulțumit profund pe omul de afaceri român. Acesta a depus o contestație care scoate la iveală câteva declarații incendiare.

Puiu Popoviciu un afacerist controversat

Afacerea legată de preluarea ilegală a unor terenuri din Băneasa i-a adus în anul 2017 omului de afaceri Puiu Popoviciu o condamnare la 7 ani de închisoare. Sentința a fost dată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti. Inițial Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase pe afacerist la 9 ani de închisoare dar și confiscarea terenurilor din Băneasa.

Aflat în Marea Britanie, Popoviciu a depus o contestație împotriva deciziei de extrădare emise. Apelul a fost admis de către Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor și astfel au avut loc mai multe audieri. Pe parcursul audierilor martorii omului de afaceri român au făcut câteva declaraţii controversate despre Gigi Becali.

Hoțul neprins este negustor cinstit

Puiu Popoviciu a vrut să demonstreze legăturile suspecte pe care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le avea cu Gigi Becali. Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran este judecătorul care l-a condamnat în primă instanţă pe Popoviciu la 9 ani de închisoare dar și confiscarea terenurilor din Băneasa. Gigi Becali care este considerat unul dintre marii rivali ai lui Popoviciu, a fost cel mai important martor în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Avocatul Ionuţ Veniamin Dojana a fost unul dintre martorii cheie ai lui Popoviciu. Avocatul a susținut că ar fi lucrat pentru un prieten comun al lui Becali și al lui Corneliu Tudoran. Astfel Dojana a declarat că la începutul anilor 2000 judecătorul Corneliu Tudoran i-ar fi cerut 2 milioane de dolari lui Gigi Becali. Acești bani îi solicitase de la Becali pentru a-l ajuta pe acesta să preia Steaua. Patronul FCSB-ului ar fi refuzat, motivând că suma este prea mare. Până la urmă latifundiarul din Pipera a reuşit să înregistreze marca Steaua. A pierdut-o însă în decembrie 2014, printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte.

Dojana a mai susținut în fața magistraților de la Londra și faptul că Gigi Becali i-ar fi oferit lui Corneliu Tudoran o mită de 200.000 de euro pentru a-l ajuta să iasă din închisoare în 2013. Datorită prieteniei cu Becali, judecătorul Corneliu Tudoran l-ar fi condamnat pe Popoviciu la 9 ani de închisoare. Judecătorul englez care a admis apelul împotriva extrădării lui Puiu Popoviciu în România a declarat la final că toate aceste mărturii nu sunt veridice și nu va ține cont de ele.