Gigi Becali ar mai putea lua niște bani de pe urma lui Olimpiu Moruțan. Culisele negocierilor dintre Galatasaray și Pisa

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.01.2023, 13:22
Gigi Becali ar mai putea lua niște bani de pe urma lui Olimpiu Moruțan. Culisele negocierilor dintre Galatasaray și Pisa

În momentul în care l-a cedat pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray pentru 4.1 milioane de euro, cu tot cu bonusuri, Gigi Becali a păstrat în urma negocierilor și un procent de 20% dintr-un eventual profit pe care gruparea Cim Bom l-ar face de pe urma revânzării mijlocașului ofensiv român în vârstă de 23 de ani, susține Digi Sport.

Gigi Becali ar mai încasa ceva de pe urma lui Moruțan doar dacă Galatasaray ar face profit cu jucătorul român

În prezent, acesta este împrumutat de turci, până la finalul acestui sezon, la Pisa, în Serie B. În contractul dintre cele două cluburi este stipulată și o clauză de transfer definitiv, în schimbul sumei de 5.5 milioane de euro. Olimpiu Moruțan a făcut până în prezent un sezon destul de bun la Pisa, iar italienii ar fi interesați de transferul său definitiv. Însă nu în aceste condiții financiare.

Giovanni Becali, co-proprietarul firmei de impresariat care îl reprezintă pe Moruțan, a dezvăluit că oficialii clubului din Serie B încearcă să îi convingă pe omologii lor turci să mai lase din preț. Însă aceștia sunt dispuși să renunțe doar la 500.000 de euro. Astfel, eventualul transfer să se facă în schimbul a 5 milioane de euro, sumă care să fie plătită în două tranșe.

Afacerea s-ar putea face pentru o sumă apropiată de 5 milioane de euro

Astfel, dacă în cele din urmă se va ajunge la o înțelegere pentru această sumă, acest lucru ar însemna că Galatasaray ar face cu Moruțan un profit de aproape un milion de euro. Iar din această sumă, Gigi Becali va trebui să primească 20%, deci aproximativ 200.000 de euro.

„Moruțan e pe linia bună. Activarea clauzei de cumpărare e de 5.5 milioane de euro. Pisa nu poate să plătească această sumă. Galatasaray ar vrea cinci milioane de euro. Patru acum și unul mai încolo”, a spus Giovanni Becali potrivit digisport.ro.

Și-a luat „țeapă” Gigi Becali cu această afacere?

La finalul anului trecut, Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, echipa de la care FCSB l-a transferat pe Olimpiu Moruțan în 2018 pentru 1.2 milioane de euro și care de asemenea a încasat un procent când acesta a făcut pasul spre Galatasaray, a transmis că patronul vicecampioanei ar fi trebuit să mai aștepte cu această mutare, întrucât internaționalul român urma să „explodeze” și astfel ar fi putut să fie cedat pentru o sumă mai mare.

„Eu nu am vrut să-l dea repede pe Moruțan cu 5 milioane de euro. Făcea mai mult. Dar dacă a avut ofertă bună și copilul a vrut să plece, a putut să-i dea drumul. Nu mă miră evoluția bună a lui Moruțan (n.r. La Pisa). Mă bucur pentru el.

Nu cred că fotbalul românesc se sprijină de Moruțan. Dar e un talent senzațional și dacă știe să-și pună în valoare ce are de la Dumnezeu dat, e un fotbalist foarte bun. Atunci nici nu mă gândeam să nu-l dea pe 10 milioane.

Eu din Moruțan îmi făceam bugetul. Când l-a dat cu 5 milioane și mi-a dat mie 2 milioane am zis: Doamne, Dumnezeule”, a spus Iftime pentru fanatik.ro.

Sursă foto: Instagram

Urmăriți Playsport.ro și pe