Gigi Becali arătat cu degetul pentru că nu se ține de onorarea pariurilor: „Zicea că este bărbat. Nu are cuvânt”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.06.2022, 15:08
Gigi Becali arătat cu degetul pentru că nu se ține de onorarea pariurilor: „Zicea că este bărbat. Nu are cuvânt”

Gigi Becali a făcut un pariu înainte de finalul sezonului trecut cu actorul Ovidiu Ianu, fan al celor de la FCSB. Acesta din urmă era convins că echipa sa favorită nu va lua titlul în Liga 1, dar a fost contrazis de patron.

Așa că cei doi au pus un pariu, în direct la o emisiune de sport din România. Ianu a pus la bătaie 2.000 de lei, în vreme ce Gigi Becali, sigur că va câștiga, a plusat și a mers până la 10.000 de lei. În cele din urmă, s-a dovedit că actorul a avut dreptate, astfel încât Becali era așteptat să respecte pariul.

Gigi Becali a fost „mustrat” în direct pentru nerespectarea pariului

Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că patronul vicecampioanei consideră în continuare că, moral, echipa sa a câștigat titlu. El invocă faptul că CFR Cluj a fost ajutată de arbitrajele de pe finalul de sezon pentru a se impune pentru a cincea oară consecutiv în Liga 1. Și, din acest motiv, Gigi Becali nu consideră că a pierdut respectivul pariu.

El a fost însă „mustrat” de Ovidiu Ianu, în direct la aceeași emisiune în care cei doi au pus pariul. Gigi Becali a fost acuzat că „nu are cuvânt” și că „nu este bărbat”.

Eu nu pot să uit ultima etapă, chit că era să pierd un pariu pe care l-am câștigat, dar care nu a fost onorat pentru că Gigi Becali nu are cuvânt și nu își asumă, zicea că e bărbat. Tot noi ne amintim că, atunci când i s-au luat trei goluri din poartă Stelei, cu Astra (n.r – Astra – FCSB 2-0, în august 2015), cu Colțescu, nu-l uit toată viața, n-a zis atunci că trebuia să fie campion, că a dat trei goluri valabile. Ce se omologhează, se omologhează, domnule Becali. Cuvântul trebuie să fie cuvânt, domnule Becali, eu pregătisem 2.000 de lei și voiam să-i pierd cu bucurie și să ia FCSB campionatul.

I-am explicat de ce nu va lua titlu. Greșeșete în a manageria echipa pentru că îi tâmpește din vorbe pe oameni, e clar. Vedeți, domnule Becali? S-a omologat ceea ce mie nu mi-a convenit, asta nu înțelegeți dumneavoastră. Eu voiam să pierd pariul și să vă dau 2.000 de lei, dar, din păcate pentru dumneavoastră, eu am avut dreptate și dumneavoastră nu aveți cuvânt, o să vă zic toată viața asta”, i-a transmis actorul patronului de la FCSB în direct la Pro Arena.

Cum a decurs dialogul inițial între cei doi, cel în care a fost pus pariul

Ovidiu Ianu: Mi-ați oferit filme multe, m-ați dus de la agonie la extaz. Fiind actor, câștigurile mele nu se pot compara cu ale dumneavoastră, dar am curaj să fac un pariu ca suporter. Eu, din micile mele câștiguri din actorie, pun 2.000 de lei. Dumneavoastră sunteți de cel puțin 100 de ori mai valoros decât mine, deci ați putea să puneți 200.000 de lei. Eu zic că, din păcate, nu luăm campionatul nici anul ăsta. Eu vreau ca acești 200.000 de lei să-i donez undeva, o să mă gândesc unde.

Gigi Becali: Stai puțin. Eu fac doar pariuri pe care le câștig sigur.

O.I: Ați spus că veți lua sigur campionatul.

G.B: N-am zis sigur. Cred că vom lua. Nu sunt sigur. Cum să spui sigur dacă au deja oamenii 8 puncte peste noi? Dar dacă dumneata pui 2.000 de lei, ca să fie ceva frumos și să rămână ca o poveste frumoasă, să ne vedem și să plătesc ori eu ori dumneata. Tu 2.000, eu de cinci ori mai mult numai de dragul artei, că ești dumneata actor. Eu plătesc de cinci ori mai mult și nu-i dai dumneata. Eu îi donez pe ăia 2.000 ai matale și pe ăia 10.000 ai mei.

Gigi Becali: „O să-ți iau eu banii, o să vezi”

O.I: Eu vreau să câștig eu. Aveți mult mai mulți bani decât am eu, e logic, nu?

G.B: La pariuri nu se face în funcție de cât de bogat e omul. Eu am smerenie, dar în fața Domnului. Eu nu știu dacă Domnul va face, dar eu cred că va face. Și cu oamenii sunt smerit, dar cu săracii, cu bolnavii, cu preoții, cu călugării. Eu cu oamenii nu sunt smerit. De ce? Pentru că nu vreau să le fac pe plac.

O.I: Eu vă zic așa. M-aș bucura să pierd cei 2.000 de lei, dar sunt sigur că vor rămâne la mine în buzunar, din păcate.

G:B: Nu vor rămâne la tine în buzunar, asta e! Că n-o să rămână. O să-i iau eu! (râde).

O.I: Merge și varianta eu 2.000 și dumneavoastră de cinci ori mai mult.

G:B: Bine, tată, merge! O să-ți iau eu banii, o să vezi. Auzi, dacă nu eram 90% sigur, nu puneam pariul de cinci ori mai mult. Pentru ce să pun 10.000? Deci am pus de cinci ori mai mult că sunt 90% sigur că iau campionatul, da? Hai, că ne vedem când iau banii, da?

Gigi Becali își face o nouă echipă de fotbal. Denumire surpriză, venită prin fuziunea a trei cluburi