Gigi Becali își face o nouă echipă de fotbal. Denumire surpriză, venită prin fuziunea a trei cluburi

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.06.2022, 17:27
Gigi Becali își face o nouă echipă de fotbal. Denumire surpriză, venită prin fuziunea a trei cluburi

Gigi Becali va avea un „satelit” al FCSB-ului în Liga 2 și în sezonul viitor, chiar și în urma retrogradării celor de la Unirea Constanța, club deținut de nepotul finanțatorului vicecampioanei, Vasile Geambazi. Asta pentru că echipa de la malul mării a primit dreptul de evolua în divizia secundă și în sezonul viitor, în urma falimentului celor de la Academica Clinceni.

Gigi Becali rămâne cu un „satelit” în Liga 2 și după retrogradarea Unirii Constanța

Ba chiar Unirea Constanța va continua activitatea formației ilfovene. Astfel, echipa rezultată va purta numele de „FCSB Academia Clinceni”, potrivit celor de la gsp.ro. Cel mai probabil, va urma ca această echipă să primească mai mulți jucători împrumut pentru sezonul viitor de la clubul patronat de Gigi Becali. Așa cum s-a întâmplat în stagiunea trecută cu cei de la Unirea Constanța, echipă ce a primit locul Farului în Liga 2 vara trecută. În urma fuziunii dintre acesta și Viitorul Constanța.

Sursa citată anunță că primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, a confirmat informația și a dezvăluit că noua echipă va beneficia de infrastructura sportivă de la baza de pregătire din această localitate. În acest context, este interesat de urmărit ce se va întâmpla cu „satelitul oficial” al vicecampioanei, FCSB 2, care evoluează în prezent în Liga 3.

Probabil că mai mulți jucători de aici vor merge către această FCSB Academia Clinceni, pentru a putea evolua la un nivel superior și să se dezvolte astfel mai repede. Mai ales că noua echipă va avea „răzvboaie” în sezonul viitor de Liga 2 cu CSA Steaua și Dinamo. Reunirea acesteia este programată pentru ziua de luni, 27 iunie.

FCSB Academia Clinceni va profita, asemenea celor de la SS Poli Timișoara, de problemele de natură financiară de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. Ele vor anunța în curând falimentul și vor reîncepe activitatea din Liga 4. Iar locurile lor din Liga 2 vor fi luate de cele două echipe, care în mod normal ar fi trebuit să evolueze în Liga 3 în sezonul viitor.

Academica Clinceni a intrat în faliment și va reîncepe activitatea din Liga 4

De menționat că, în ciuda numelui, FCSB Academia Clinceni nu are nicio legătură cu deja defuncta Academia Clinceni. Primarul localității din județul Ilfov a anunțat deja că acolo va demara un nou proiect, din Liga 4, în care va fi implicat inclusiv numele lui Helmut Duckadam.

Am ajuns în situația asta nefericită deoarece Tribunalul nu ne-a aprobat intrarea în insolvență. Vom intra în faliment și ne vom înscrie în Liga 4, cu titulatura «Academica LPS Helmut Duckadam”, a spus recent Adrian Budeanu pentru sursa citată.

Întâlnire între Ciprian Deac și Gigi Becali. Ce a spus căpitanul lui CFR Cluj după discuția cu patronul FCSB