Gigi Becali, atac la Dan Petrescu după transferul lui Sergiu Buș. Șeful FCSB a ironizat campioana

Bădulescu Silvian / 13.12.2021, 17:53
Gigi Becali, atac la Dan Petrescu după transferul lui Sergiu Buș. Șeful FCSB a ironizat campioana

Gigi Becali a vorbit despre primul transferat realizat de CFR Cluj în această iarnă. Sergiu Buș s-a întors în România, la CFR Cluj, după ce acesta a fost legitimat anul trecut la FCSB.

Nu s-a adaptat în Coreea de Sud

Sergiu Buș este primul jucător pe care îl aduce CFR Cluj în această iarnă. Atacantul se întoarce după doar jumătate de an din Coreea de Sud, acolo unde nu s-a adaptat. Seongnam a plătit 300.000 de euro pentru transferul acestuia de la FCSB, anul trecut.

Venit la FCSB la dorința lui Gigi Becali, atacantul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor echipei din Berceni. Astfel, acesta a plecat în Coreea de Sud, dar nici acolo nu a reușit să facă mare lucru. În 18 partide disputate pentru echipa din Coreea de Sud, Seongnam, acesta nu a marcat decât un singur loc și se întoarce în Liga 1.

Crescut de CFR Cluj, acesta revine în Gruia după mai bine de 10 ani. Dan Petrescu l-a dorit pe atacant, după ce ofensiva campioanei nu a fost cea mai prolifică în acest sezon. Debeljuh nu a mai fost același fotbalist din sezonul trecut, pe când Denis Alibec nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor din momentul în care venea împrumut de la Kayserispor.

„Nu e peste niciun atacant al lui Dan Petrescu”

Întrebat de acest transfer, Gigi Becali a răspuns tăios. Acesta nu înțelege de ce echipa campioană a făcut o astfel de mutare, în condițiile în care nu-l vede, ca valoare, la o echipă precum CFR Cluj.

Dacă îmi pare rău că se duce Buș la CFR? Nu, tată! A, dacă îl voiam și eu, iar ei îl luau înaintea mea, atunci e altă problemă. Dar Buș a fost la mine și nu a rupt gura târgului. Să se ducă la CFR. Nu plecase în Coreea de Sud? De ce n-a rămas acolo? Nu este peste niciun atacant din ce are în lot Dan Petrescu acum”.

În stagiunea 2019-2020, Sergiu Buș, legitimat atunci la Gaz Metan, a avut un sezon apreciat, în care a reușit să marcheze de 11 ori în 34 de meciuri. La sfârșitul stagiunii, Gigi Becali îl lua la FCSB și își punea mari speranțe în fotbalist.

Totuși, acesta nu s-a ridicat la așteptările pe care le avea patronul, astfel a părăsit vicecampioana României pentru Coreea de Sud. În cele 11 partide disputate pentru FCSB, Sergiu Buș nu a marcat decât două goluri, oferind și o pasă decisivă.

Conform Transfermarkt, cota de piață a fotbalistului este de 600.000 de euro.