Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Vrea să-l aducă la FCSB cu orice preț

Gabriel Peneș / 29.05.2021, 21:37
Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Vrea să-l aducă la FCSB cu orice preț

Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Patronul FCSB ține morțiș să aducă la echipă un internațional român de 29 de ani. Conștient de problema pe care o are în apărare, Becali a ochit de mai multă vreme un fundaș central care tocmai a devenit liber de contract. Milionarul din Pipera e dispus să îi plătească o avere pentru a-l avea în formația ce va fi antrenată de Dinu Todoran.

Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar!

I s-a „pus pata” pe el și în dorește în echipă. Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Vrea să-l aducă la FCSB, cu orice preț, pe Alexandru Crețu, fostul jucător al lui NK Maribor. Fundașul de 29 de ani și-a reziliat contractul cu echipa slovenă și ar putea ajunge la roș-albaștri liber de contract. Crețu e de mai multă vreme în vizorul lui Becali, după cum a fost și în cel al lui CFR Cluj. Dar lucrurile sunt complicate, cel puțin în viziunea agentului fotbalistului, sârbul Zvonko Milojkovic. Acesta, pur și simplu, „ a dat de pământ” cu oferta făcută de Becali.

Sunt împotriva transferului lui Crețu la Steaua. E sinucidere sportivă. Băiatul, dacă vrea să meargă la Steaua, nu am nimic împotrivă, dar fără mine. Eu nu vreau să particip la sinuciderea lui sportivă și financiară. 100.000 de euro la semnătură și 15.000 de euro pe lună, timp de trei ani. Sărăcie de ofertă. Sunt în discuții cu echipe din Golf, dar dacă el vrea să fie sclavul lui Gigi, eu nu am nimic împotrivă”, a spus impresarul lui Crețu pentru AS.ro.

Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Vrea să-l aducă la FCSB cu orice preț
Gigi Becali bagă mâna adânc în buzunar! Vrea să-l aducă la FCSB cu orice preț pe fundașul central Alexandru Crețu

Vrea să-l aducă la FCSB cu orice preț

Milojkovic e mai degrabă tentat să-i ofere lui Crețu un contract cu una dintre forțele fotbalistice din Serbia sau Croația. Partizan Belgrad și Dinamo Zagreb au luat deja legătura cu agentul jucătorului, conform presei sârbești. Fotbalistul român a mai avut șansa să evolueze în Serbia, însă atunci a refuzat oferta rivalei lui Partizan, Steaua Roșie Belgrad. Campioana Serbiei îi oferea un contract anual de 400.000 de euro. Cu toate acestea, propunerea nu s-a mai concretizat.

Nu poți să te compari niciodată cu Dinamo Zagreb sau Steaua Roșie Belgrad. Ca dovadă, în ultimii ani nu prea ai mai scos capul prin Europa. Să nu mai vorbim de campionat, pe care nu l-ai mai luat de șase ani. După părerea mea, dacă va continua așa, nu va mai câștiga nici în următorii cinci ani. Am avut cinci oferte mai mari. E sărăcie de ofertă pentru un jucător de națională”, a mai declarat Zvonko Milojkovic pentru sursa citată.

Totuși, se pare că oferta făcută de Gigi Becali nu era deloc „o sărăcie”. Conform GSP, Crețu e ademenit cu o propunere financiară de excepție pentru Liga 1. Astfel, deși salariul lunar ar fi de „doar” 15.000 de euro, fotbalistul ar putea câștiga 500.000 de euro din bonusuri de performanță. Sumele pe care le-ar mai putea câștiga Crețu ar fi, conform sursei citate, următoarele:

  • Bonus la semnarea contractului: 100.000 de euro
  • Câștigarea campionatului: 100.000
  • Calificarea în Champions League: 100.000
  • Calificarea în Europa League: 50.000
  • Calificarea în Conference: 30.000

Cel mai mare salariu din Liga 1 îl are Alexandru Chipciu, de la CFR Cluj. Mijlocașul de 32 de ani primește 25.000 de euro pe lună, adică un salariu anual de 300.000 de euro.