Gigi Becali, ca Neluțu Varga. Ce îi pregătise lui Edi Iordănescu dacă nu accepta rezilierea

Olteanu Ștefan / 14.11.2021, 17:06

Pentru a-l forța pe Edi Iordănescu să plece de la FCSB, Gigi Becali a apelat la câteva dintre trucurile lui Neluțu Varga, finanțatorul rivalei CFR Cluj. Mai exact, Becali le-a transmis în privat tuturor jucătorilor să nu se prezinte la antrenamentul care era programat luni, însă fără să îl anunțe de această decizie și pe Edi Iordănescu. În cele din urmă, tehnicianul a aflat de planul lui Gigi Becali și a cedat nervos.

„Am primit un mesaj de la Edi. Nu mai poate continua în stilul ăsta”. Gigi Becali, ca Neluțu Varga. Ce „surpriză” îi pregătise antrenorului

La fel ca Neluțu Varga, Gigi Becali a vrut să îl lase cu ochii în soare pe Edi Iordănescu la următorul antrenament al FCSB-ului. Spre deosebire de finanțatorul de la CFR, care i-a interzis accesul lui Șumudică la baza de antrenament în luna august, Gigi Becali îi pregătea o surpriză mai „ingenioasă” lui Edi Iordănescu.
Potrivit unei dezvăluiri făcute de Gheorghe Mutață, liderul galeriei de la FCSB, Edi Iordănescu ar fi urmat să se prezinte singur la antrenamentul programat luni. Becali a avut o discuție în privat cu jucătorii și le-a dat liber pentru ziua de mâine. Însă decizia nu i-a fost comunicată și lui Iordănescu Jr. Acest lucru ar fi umplut paharul și tehnicianul a acceptat să semneze rezilierea contractului:

Am primit un mesaj de la Edi. Nu mai poate continua în stilul ăsta. Mi-a spus că a fost sunat de o anumită persoană și că mâine nu se va prezenta la bază niciun muncitor. Și că, dacă el se duce acolo, nu are pe cine să antreneze. Nu vine nimeni la muncă.
Edi mi-a spus să transmit suporterilor că el nu poate afecta echipa, dar, în stilul ăsta, nu poate accepta ca cineva din familia lui să primească un telefon și să-i spună că mâine nu va fi nimeni la bază. Edi a zis că renunță la contract, renunță la tot”, a declarat Gheorghe Mustață, la Radio Sport 1.

„Să vină Gigi antrenor, să facă antrenamente, să facă echipa!”

Gheorghe Mustață a fost unul dintre cei mai vehemenți susținători ai lui Edi Iordănescu în ultimele zile. La scurt timp după izbucnirea conflictului dintre patron și antrenor, liderul galeriei de la FCSB declara:

Edi nu vrea să plece, decât dat afară. Ne-a promis acest lucru, nu va ceda presiunilor, deși este foarte supărat. El vrea să lupte la titlu, a readus echipa pe drumul cel bun. A preluat o echipă dezbinată și a reglat tot. Jucătorii sunt cu el, nu îl trădează nimeni. Dacă, totuși, Gigi Becali îl va da afară, atunci niciun antrenor nu va mai avea viață la echipă. Nu contează numele lui, nu vom accepta și o să vedeți că nu va mai semna Singurul acceptat va fi Becali. Să vină Gigi antrenor, să facă antrenamente, să facă echipa, pentru că oricum asta va fi. Șă își asume”, spunea Gheorghe Mustață.

Cine va conduce antrenamentele de la FCSB după ce Edi Iordănescu și-a reziliat contractul.