Gigi Becali, criticat de un fost căpitan de la FCSB pentru campania de transferuri: „Nu face bine echipei pe termen scurt”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.08.2022, 10:22
Gigi Becali, criticat de un fost căpitan de la FCSB pentru campania de transferuri: „Nu face bine echipei pe termen scurt”

Gigi Becali a realizat câteva transferuri spectaculoase în această vară, după ce anunțase ferm că nu va face acest lucru. Doar că patronul FCSB-ului a adus jucători care au și debutat pentru echipa roș-albastră într-un timp foarte scurt. S-a întâmplat cu Bogdan Rusu, David Miculescu, Eduard Radaslavescu, Radu Boboc și Marco Dulca.

Bourceanu nu crede că transferurile făcute de Gigi Becali „între meciuri” sunt de bun augur

Toți au jucat primele minute pentru FCSB la doar câteva zile după ce au fost prezentați oficial. Iar Alexandru Bourceanu, fost căpitan la FCSB, consideră că această strategie generează anumite probleme pe termen scurt.

El a subliniat că relațiile de joc între noii-veniți și jucătorii mai vechi nu au cum să se consolideze într-un timp atât de scurt. Fostul internațional a dat drept exemplu în acest sens maniera ultra-conservatoare în care Carlo Ancelotti a abordat meciul din Supercupa Europei, câștigat de Real Madrid cu scorul de 2-0 contra celor de la Eintracht Frankfurt.

Deși echipa sa a transferat în această vară jucători importanți, precum Antonio Rudiger sau Aurelien Tchouameni, antrenorul italian a ales să folosească exact același prim 11 ca la finala UEFA Champions League de sezonul trecut, câștigată cu 1-0 în fața lui Liverpool.

Această perioadă de transferuri nu face bine echipei pe termen scurt. Ești pus în situația de a juca pentru prima dată cu anumiți jucători. În faza inițială este un lucru destul de complicat. Cei de la Real Madrid au jucat cu exact aceeași echipă ca sezonul trecut. (n.r. Carlo Ancelotti) Le dă celor noi timp pentru a se integra. Jucătorii au nevoie de faza de adaptare. În timp, pot să își arate nivelul”, a spus Bourceanu la Pro Arena.

Avertisment pentru Florinel Coman

Anterior, fostul căpitan al FCSB-ului a vorbit și despre situația lui Florinel Coman, accidentat în meciul tur cu Dunajska Streda și recuperat miraculos după ce a fost la „vraciul” Marijana de la Belgrad. Bourceanu a avertizat că știe cazuri de fotbaliști care s-au tratat de asemenea acolo, iar la scurt timp accidentarea a recidivat.

„Nu, nu am fost (n.r. la Marijana Kovacevic pentru tratament). Nu e vorba de miracol. Câțiva dintre colegii mei au fost la Belgrad, de la mai multe echipe. Unii și-au revenit, alții s-au reaccidentat după câteva meciuri. E posibil să se refacă și să nu mai aibă alte probleme. E unul dintre cei mai buni jucători de atac, e unul dintre cei mai vechi jucători. Este căpitanul echipei și probabil că va putea gestiona alfel situația față de Octavian (n.r. Popescu). Este un jucător foarte important”, a mai spus Bourceanu în cadrul aceleiași emisiuni.

CITEȘTE ȘI Gigi Becali, mesaj umilitor la adresa lui Dan Șucu. Mărul discordiei a plecat de la un posibil transfer pe axa FCSB – Rapid