Gigi Becali i-a făcut „țigani” pe rapidiști, dar a primit o amendă modică

Giosanu Catinca / 23.07.2022, 13:52
Gigi Becali i-a făcut „țigani” pe rapidiști, dar a primit o amendă modică

Gigi Becali și-a pus în cap toată „suflarea„ lui Rapid. Finanțatorul echipei roș-albastre i-a făcut „țigani” pe cei care îi susțin pe elevii lui Adrian Mutu.

Conflict între Gigi Becali şi liderii din vestiarul lui Rapid

Patronul FCSB-ului a răbufnit la adresa fanilor Rapidului. Omul de afaceri din Pipera i-a jignit pe suporterii grupării din Giulești. Latifundiarul i-a numit țigani pe rapidiști la începutul lunii mai a acestui an.

Mă gândesc să vorbesc cu Mustață (n.r. – liderul galeriei FCSB), să vorbească cu șefii de galerie de la Rapid. Că dacă se înțeleg ei între ei, nu e niciun fel de problemă. Mă gândeam să vorbească.

Ei dușmănia lor o au cu Dinamo. Rapidiștii au o galerie așa cum sunt ei. Țigani, țigani, dar sunt civilizați oamenii. Dacă ar accepta, pentru că acolo nu poți să ai pretenții să joci dacă nu acceptă galeria lui Rapid. Adică să le demonstreze giuleștenii că nu sunt dușmănoși, că vor să vadă spectacol fotbalistic.

Mai întâi să se înțeleagă galeriile și apoi vom vedea dacă vom face un demers pentru a juca pe Giulești. Dacă vor accepta, promitem să nu facem nicio sărbătoare în Giulești.”, a fost declarația care i-a enervat pe suporterii rapidiști.

Ce amendă a primit omul de afaceri

Milionarul din Pipera a fost sancționat de oficialii Federației Române de Fotbal. Finanțatorul echipei bucureștene va fi nevoit să plătească în jur de 2.000 de lei pentru declarațiile rasiste.

În temeiul art. 54/1 din RD cu aplicarea art. 54/6 din RD și art. 12, 14 Bis și 15 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu Avertisment și penalitate sportivă de 2000 lei.”, se arată în decizia luată, pe site-ul Federației Române de Fotbal.

”Noi îl luăm în glumă”

Gigi Corsicanu i-a răspuns lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB-ului i-a făcut „țigani” pe suporterii Rapidului.

Gigi Becali a mai făcut nişte declaraţii, ne jigneşte. El e mai ţărănuş, mai necioplit, ne face ţigani. Noi îl luăm în glumă, el e mai ţărănuş, sunt nişte ieşiri care îi fac rău.

Nu o luăm în nume de rău, ştim că el aşa vorbeşte, dar ar trebui să fie mai rezervat când vorbeşte de suporterii Rapidului.”, a spus Gigi Corsicanu, într-o declarație la digisport.ro.