Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață: ”Să închidă gura!”. Ce plăcere spune că le-a făcut

Gabriel Peneș / 18.05.2021, 09:22
Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață: ”Să închidă gura!”. Ce plăcere spune că le-a făcut

Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață: ”Să închidă gura!”, e mesajul dur al patronului de la FCSB. Perspectiva ratării titlului, pentru a 6-a oră consecutiv, i-a înfuriat pe suporterii roș-albaștri. Gheorghe Mustață, liderul și portavocea Peluzei Nord, a cerut demisia întregului staff, în frunte cu Mihai Stoica, managerul general.

Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață: ”Să închidă gura!”

Toate-s vechi și nouă toate. Sau, nimic nou sub soare, la urma urmei. Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață. Conflictul finanțatorului FCSB cu grupul de suporteri adunați în Peluza Nord nu e de ieri, de azi. Becali a fost mai mereu iritat de presiunea pusă de aceștia și de faptul că exista cineva care „mârâia” la deciziile pe care le lua. În 2015, Peluza Nord a decis să nu mai susțină echipa lui Becali. Culmea, era sezonul la capătul căruia milionarul se bucura de ultimul titlu obținut până acum.

Motivul a fost reprezentat de conflictul juridic deja cronicizat cu CSA Steaua și situația neclară a clubului. Dar și de faptul că suporterii ar fi dorit să aibe un cuvânt de spus în negocierile dintre cele două tabere. În schimb, Peluza Sud s-a alăturat deschis celor de la „Steaua Armatei”. Între timp, Gheorghe Mustață a „servit o întristare” de 6 ani la închisoare, dar a revenit în fruntea Peluzei Nord, după eliberare. Anul trecut, el anunța revenirea facțiunii pe care o conduce alături de FCSB. Însă ratarea obiectivelor de către echipă, i-a făcut pe fani să critice tot mai vehement conducerea clubului.

Gigi Becali intră iar în război cu fanii și Mustață: ”Să închidă gura!”. Ce plăcere spune că le-a făcut
Gigi Becali intră iar în război cu fanii conduși de Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord

”Să închidă gura!”. Ce plăcere spune că le-a făcut

Principalul vizat de critici a fost managerul general de la FCSB, Mihai Stoica. El a fost acuzat de Mustață că l-a influențat pe Becali în luarea multor decizii proaste, inclusiv în problema transferurilor ce s-au dovedit un fiasco. În plus, Stoica mai e arătat cu degetul pentru atitudinea sfidătoare la adresa fanilor și neasumrea responsabilității pentru eșecuri.

Așteptăm demisia lui Meme la acest sfârșit de campionat. Să se ducă și să joace tenis cu piciorul. Am văzut ce a făcut el la noi la echipă în ultimii ani. Nimic! Acum a ajuns să se bucure că intră Rapidul în A. Foarte bine! Dar poate ne bucurăm și noi la sfârșitul campionatului, dacă are curajul să își dea demisia. Am văzut că mai nou îi place să stea pe facebook. Asta da activitate de manager. Dar cum își asumă el pierderea campionatului? Vreau să vad și eu acest lucru din partea lui. Meme nu are respect față de suporteri”, a declarat Mustață pentru ProSport.

Mustață a cerut în câteva rânduri demisia lui Stoica, dar și a întregului staff tehnic, cu excepția preparatorului fizic, Thomas Neubert.

„Demisia la tot ce înseamnă acolo în afară de preparatorul fizic”, cer suporterii

Pentru domnul Gigi Becali vrem să transmitem asta: să facă echipă, să pună mâna să transfere. Dacă vrea să facă afaceri, știe să facă. Pentru restul, următorul mesaj: să-și asume toată lumea eșecul ăsta. Să pună mâna fiecare pe pix și să scrie, că nu e greu: «Domnule George Becali…» și apoi demisia! Nu are rost să mai stea aici, ce să facă, să se uite la jucători? Demisia la tot ce înseamnă acolo în afară de preparatorul fizic, care se vede că muncește, restul nu au ce căuta acolo. E părerea mea și a tuturor suporterilor”, a declarat Mustață și la Pro X.

Replica lui Gigi Becali n-a întârziat, mai ales că nu agreează nici stilul lui Mustață, nici „amestecul în treburile interne” al suporterilor.

Când am intrat în fotbal, suporterii au zis că nu îi interesează decât Rapid și Dinamo. Le-am distrus pe Rapid și Dinamo, le-am făcut pofta. Așa au zis, că nu îi interesează de campionat, ci de Rapid și Dinamo. Rapid am distrus-o, e zero! Dinamo am distrus-o, e faliment! Le-am făcut pofta! Să închidă gura”, a declarat Gigi Becali tot la Pro X.