Gigi Becali joacă la dublu. Trece la următorul nivel și pregătește propulsarea în fotbalul mare a doi frați

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.01.2022, 12:21
Gigi Becali joacă la dublu. Trece la următorul nivel și pregătește propulsarea în fotbalul mare a doi frați

Gigi Becali a schimbat strategia în ultimii ani și a investit masiv în academia FCSB-ului. Astfel, finanțatorul formației roș-albastre speră să dea pe viitor lovituri importante pe piața transferurilor.

Deja au început să se vadă unele roade ale acestui proces. Jucători foarte tineri și de mare perspectivă, precum Octavian Popescu sau Ianis Stoica, evoluează constant la prima echipă și au ajuns în vizorul unor cluburi importante din Europa.

Gigi Becali are în mână alte două posibile transferuri răsunătoare

De asemenea, mai există și alți jucători care au perspective să devină de bază la echipa mare în viitorul apropiat, precum Alexandru Musi, Alexandru Pantea, Sorin Șerban, Alexandru Maxim sau Cristian Dumitru, care în prezent este împrumutat de roș-albaștri la FC Argeș.

Iar în „laboratoarele” de la echipele de juniori ale FCSB-ului se lucrează în continuare la dezvoltarea unor tineri jucători cu potențial să facă pasul spre echipa din Liga 1 în câțiva ani. Printre cele mai interesante „produse” din acest moment ale academiei vicecampioanei se numără și frații Tănasă.

Matei, în vârstă de 16 ani, și Andrei, de 19 ani, au fost luați în această iarnă de Toni Petrea la prima echipă, antrenându-se la baza de la Berceni alături de vedetele Tănase, Coman sau Keșeru. Ei au oferit un interviu pentru canalul de YouTube al celor de la FCSB în care au vorbit despre cum s-au simțit la antrenamentele primei echipe și despre ambițiile pe care le au în carieră.

A fost o experiență plăcută și sper să mai vin în cantonament cu FCSB. Sper să evoluez cât mai mult și să cresc în joc. Toți colegii ne-au primit foarte bine. Este un antrenor de treabă, care ne-a învățat multe și ne poate învăța multe. Antrenamente le poți face cu plăcere. Cu Thomas Neubert faci niște antrenamente plăcute, care te ajută să progresezi. Trebuie să muncim mai mult, pentru că abia acum începe greul. Preferatul meu este Lionel Messi”, a spus Matei Tănasă pentru FCSB TV.

Declarații emoționante ale fratelui cel mare

Fratele său a povestit că a fost șocat în momentul în care a aflat că se va antrena sub comanda lui Toni Petrea. De asemenea, și el s-a arătat încântat de colaborarea cu preparatorul fizic Thomas Neubert și a dezvăluit cum a reacționat mama lor când a aflat marea veste.

Când am primi acel mesaj de la domnul MM, am rămas uimit. Munca mea dă roade. Se observă, se vede. Nu am crezut niciodată că o să ajung aici. Am vorbit foarte mult cu Ovidiu Popescu. Chiar m-a încurajat. Mi-e îmi place foarte mult să mă antrenez cu Thomas Neubert. Acesta este punctul meu forte, care mă definește – munca. A fost greu, dar și plăcut. Atâta timp cât faci din plăcere este foarte frumos. Eu și vorbesc cu Matei despre tot ce se scrie în presă și îi spun să țină capul jos și să muncească foarte mult. Să fie serios.

Sincer, mama a început să plângă. Am sunat-o pe cameră. E un sentiment foarte frumos, știind că noi am plecat de jos, de la țară și să ajungi unde ești…Erau foarte fericiți. Când știi că acasă îți este greu și sunt multe lipsuri. D-asta noi avem în cap doar multă muncă și seriozitate. (Ce și-a dorit mama voastră toată viața, dar nu a reușit să-și cumpere?) Sincer? O casă. A noastră. Atât. (Vă veți întoarce în Moldova după retragere?) Și o să facem și noi același lucru pe care l-au făcut cu noi oamenii care ne-au ridicat. La rândul nostru, să ajutăm și noi pe alți copii, ca noi, necăjiți. Preferatul meu este Cristiano Ronaldo”, a spus și Andrei Tănasă.

Mihai Stoica este încântat de seriozitatea mezinului familiei Tănasă

Mihai Stoica este un admirator al celor doi frați, însă are o slăbiciune pentru mezinul Matei, pe care l-a lăudat pentru faptul că este foarte disciplinat în afara terenului de antrenament.

S-a scris și s-a vorbit mult de portarul Alexandru Maxim. La cum arată, nu numai din punct de vedere fizic, are o motricitate ieșită din comun. Matei Tănasă este un jucător în care îmi pun speranțe foarte mari. Acum, am început să iau în calcul o componentă pe care nu o luam înainte – cum se comportă în afara orelor în care se antrenează sau joacă.

Am avut decepții în ultima vreme cu jucători în care aveam încredere foarte mare, din cauza vieții extrasportive tumultoase. E suficient să pierzi noaptea la jocuri, la foc automat. Nu te poți lupta cu patima asta. Ideea este că mă gândesc și la latura asta. iar la Matei Tănasă, riscurile sunt spre zero. Este un copil cuminte”, a spus managerul general de la FCSB.

Gigi Becali a lămurit transferul lui Varela la FCSB. „Vom vedea”