Gigi Becali l-a dat afară, Steaua l-a recrutat în lot! A făcut primele antrenamente cu echipa

Bordei Radu / 21.07.2021, 17:31
Gigi Becali l-a dat afară, Steaua l-a recrutat în lot! A făcut primele antrenamente cu echipa

Gigi Becali l-a dat afară, Steaua l-a recrutat în lot! Trecerile de la FCSB, la Steaua, sunt tot mai dese. Mai ales că echipa Armatei are nevoie de oameni experimentați, profesioniști, pentru a putea evolua. De aceea, în ciuda relației tensionate între cele două cluburi, steliștii nu ezită să aducă oameni care au lucrat cu Becali.

Ultimul venit în Ghencea a fost îndepărtat de la FCSB, în 2019, după ce a fost acuzat că a gestionat prost o situație grea pentru echipă. Era considerat drept unul din cei mai buni preparatori fizici din țară.

Gigi Becali l-a dat afară, Steaua l-a recrutat în lot! A făcut primele antrenamente cu echipa

Marian Lupu este un nume respectat în fotbalul românesc. Preparatorl fizic este considerat un profesionist desăvârșit și are o experiență de invidiat. A lucrat 10 ani pentru naționala României și a colaborat cu antrenori de top. Victor Piţurcă, Walter Zenga, Cosmin Olăroiu sau Laurenţiu Reghecampf sunt printre tehnicienii care au avut încredere în metodele preparatorului român. Acesta nu a lucrat doar în fotbal, pentru o perioadă a colabvorat și cu Simona Halep.

De aceea, Steaua l-a căutat să îl aducă în Ghencea. Clubul Armatei nu l-a adus pentru prima echipă, ci pentru juniori și fotbaliștii tineri. Mutarea este una menită să reducă deficitul față de fotbaliștii de aceeași vârstă, din alte țări. Este o strategie foarte interesantă aleasă de Steaua. Astfel, juniorii vor beneficia de condiții de pregătire excelente și vor putea face trecerea mult mai ușor, la un nivel superior.

Deocamdată, mă interesează doar să execute corect ceea ce au de făcut. Sunt mai dur cu ei, dar trebuie să îi obișnuiesc cu perfecțiunea. Vreau să lucreze bine, corect, altfel nu ne vom apropia niciodată de ceea ce se întîmplă afară, nu vom avea nicio șansă, a explicat preparatorul pentru Steaua TV

A fost îndepărtat de la FCSB. „Din cauza lui avem atâția accidentați”

Marian Lupu a lucrat și la FCSB, acolo unde fusese adus la recomandarea lui Meme Stoica. În 2019, însă, preparatorul fizic a fost scos țap ispășitor pentru criza accidentărilor prin care trecea formația roș-albastră. Becali s-a supărat foarte tare și a cerut măsuri. Iar Marian Lupu a fost îndepărtat de la echipă, la cererea patronului.

Principala mea sarcină era să dezvolt calităţile fizice şi deprinderile motrice. Faptul că s-au accidentat prea mulţi jucători sigur că putea să ducă la o decizie extremă, dar cred că trebuia făcută o anchetă internă, să ne aşezăm toţi la o masă. Dar văd că s-au tras concluzii repede, a declarat Lupu, la aceea vreme.