Gigi Becali nu mai are nevoie de atacant! Joonas Tamm, golgheterul FCSB. Estonul a marcat și cu Dunajska Streda, după golul cu FC U Craiova. FOTO

Robert Zanfir / 03.08.2022, 23:16

Joonas Tamm (30 de ani) a deschis scorul pentru FCSB pe terenul celor de la Dunajska Streda. Este al doilea gol consecutiv pentru fundașul eston adus de Gigi Becali în această vară.

Nicolae Dică a riscat și i-a trimis pe teren din primul 11 al meciului cu Dunajska Streda pe David Miculescu și Bogdan Rusu. FCSB a dominat prima repriză a primei manșe din turul 3 al Conference League. Roș-albaștrii chiar au marcat, dar golul a fost anulat pentru offside.

Joonas Tamm, golgheterul FCSB

În ciuda jucătorilor aduși cu milioane și în această vară, vedeta FCSB se dovedește Joonas Tamm. Estonul a deschis scorul cu Dunajska Streda. Fundașul venit liber de contract a reluat imparabil în minutul 69.

Mingea a venit din centrarea lui Radunovic și l-a găsit liber pe Tamm în careul advers. Estonul a reluat din voleu, imparabil pentru Veszelinov.

Pentru Tamm, golul din Slovacia este al doilea consecutiv reușit în tricoul FCSB. Fundașul a marcat și cu FC U Craiova, în urma unei faze asemănătoare. Este, așadar, al doilea gol în doar cinci partide jucate pentru roș-albaștri.

  • Returul dintre Dunajska Streda și FCSB e programat pe 11 august, de la 20:30. Dacă va trece de slovaci, FCSB va întâlni în play-off câștigătoarea dintre Viking și Sligo Rovers

Joonas Tamm, soluție pentru atacul FCSB

Până în 2015, Tamm a evoluat și pe postul de atacant, având destul de multe goluri marcate la formații din Estonia sau Suedia. Mai mult, estonul are și 4 goluri reușite în 50 de meciuri în națională.

„Ferească Dumnezeu! Eu am rămas uimit când am citit prostiile astea. Nici nu s-a pus problema în orele întregi cât am discutat de chestia asta. Nu d-asta l-am adus. Îl compar cu Robert Huth, care a jucat la Chelsea și Leicester. Are un gabarit impresionant, nu numai talie, ci e și gros.

Vă mărturisesc că am acordat mai mare atenție și datorită faptului că l-a văzut jucând anul ăsta pe Kait (n.r – mijlocașul lui Rapid). Aveam o idee procencepută despre fotbaliștii din Estonia.

Greșit, nu a fost propus de mine. Ne vin foarte mulți jucători, iar eu dau tuturor din staff temă să studieze jucătorul respectiv. Gigi nu poate să aleagă decât din România” a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Înseamnă foarte mult pentru mine să semnez cu un club cu o asemenea istorie, cu asemenea fani și un stadion superb.

Am fost surprins, dar am fost interesat imediat. M-am consultat cu agentul, am spus ‘Da’ și am venit aici. FCSB este un club care joacă în Europa tot timpul, sunt ambiții mari aici și cred că experiența mea, faptul că am jucat atât de multe meciuri, a contat.

Voi încerca să fiu cât mai bun, iar cu echipa, să câștigăm campionatul și să avem succes în Europa.

Nu stiu foarte multe despre suporteri, doar ce am văzut recent, însă știu că sunt foarte mulți. Mesajul meu pentru ei ar fi să ne ajute să câștigăm campionat și să avem succes în Europa”, a spus Joonas Tamm, pentru FCSB TV.

Dunajska Streda – FCSB. ECHIPELE DE START:

DUNAJSKA STREDA: 22. Veszelinov – 28. Blackman, 44. Risvanis, 24. Kruzliak, 14. Ciganiks – 8. Dimun, 66. Kacer – 20. Veselovsky, 7. Balogh, 74. Szantho – 45. Krstovic
REZERVE: 99. Petras, 5. Muhamedbegovic, 13. Kalmar, 16. Brunetti, 19. Njie, 21. Moumou, 23. Rymarenko, 27. Ramadan, 31. Davis, 77. Nebyla, 78. Carlos Pinto, 98. Nicolaescu
ANTRENOR: Adrian Gula

FCSB: 32. Târnovanu – 23. Ov. Popescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici – 27. Olaru, 18. Edjouma – 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman – 90. B. Rusu
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 8. Șut, 9. I. Stoica, 15. Lixandru, 26. Oaidă, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 30. Musi, 31. Mamut
ANTRENOR: Nicolae Dică