Gigi Becali nu și-a mai putut stăpâni lacrimile. Cum a fost surprins patronul FCSB

Giosanu Catinca / 28.09.2021, 22:37

Finanțatorul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost surprins cu ochii în lacrimi la sfințirea Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești, județul Teleorman. Latifundiarul a ajutat financiar la construcția acestui lăcaș de cult, iar eforturile sale nu au fost trecute cu vederea.

Motivul pentru care Gigi Becali în fața a mii de oameni

Gigi Becali a plâns în hohote în fața a mii de români. Impresionantul moment a avut loc duminică, cu ocazia ctitoririi Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești, județul Teleorman. Patronul FCSB-ului, alături de sora sa, Domnica Geambazi, dar și de fostul primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu, sunt cei trei ctitori ai noii Mânăstiri, unde întreaga ceremonie s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Patriarhului Daniel, fost mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Becali a primit Crucea „Maria Brâncoveanu” pentru mireni, moment care l-a emoționat pe omul de afaceri. De asemenea, chipul lui Becali a fost pictat pe pereții Mănăstirii după ce acesta a contribuit cu bani la ridicarea lăcașului de cult. Văzând toate acestea, latifundiarul din Pipera a început să plângă în fața enoriașilor prezenți la ceremonie.

La slujbă au participat câteva mii de credincioși

Lăcașul de cult din județul Teleorman a fost ridicat în urmă cu nouă ani, pe locul unde cândva se afla un spital, care a fost abandonat ulterior.

Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, fețele bisericești au menționat că au fost aduse fragmente din moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria din Grecia. Sfintele moaşte vor fi aduse de ierarhul locului Mitropolitul Pantelimon.

Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația.

Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir. Îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe.”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Becali a afirmat de nenumărate ori că vrea să-și trăiască ultimele zile din viață la un lăcaș de cult.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil. Fetele mele și soția nu prea sunt de acord, dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată. Nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil.”, spunea anul trecut, Gigi Becali.