Gigi Becali s-a retras de la FCSB. Un apropiat al patronului a confirmat că Edi Iordănescu are mână liberă la echipă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.09.2021, 16:56
Gigi Becali s-a retras de la FCSB. Un apropiat al patronului a confirmat că Edi Iordănescu are mână liberă la echipă

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri de-a lungul timpului că dorește să se retragă din viața publică. Ultima dată după instalarea lui Edi Iordănescu în funcția de antrenor principal la FCSB.

Finanțatorul echipei roș-albastre a spus la acel moment că are încredere deplină în antrenorul de 43 de ani și din acest motiv îl va lăsa pe acesta să ia toate deciziile la echipă fără să încerce să îl influențeze în vreun fel. Și se pare că Becali s-a ținut de cuvânt până în acest moment.

Se pare că Gigi Becali chiar are de gând să îi lase mână liberă lui Edi Iordănescu

El nu a mai avut intervenții telefonice în emisiuni de sport așa cum obișnuia să facă înainte. Iar acest lucru se pare că a început să se reflecte și în rezultatele echipei.

FCSB a ajuns la 3 victorii consecutive în Liga 1 și s-a apropiat la 3 puncte de locul 2, ocupat de FC Botoșani. Această evoluție recentă a echipei este posibil să îl facă pe Becali să conștientizeze că aceasta este cea mai bună abordare și să îl determine să continue această „strategie”.

De acest lucru este convins și finul său, Cristi Borcea. Fostul acționar al lui Dinamo a dezvăluit că Gigi Becali nu mai este la fel de interesat de fotbal ca înainte, ci îl consideră ca fiind mai mult un hobby.

De asemenea, Borcea a confirmat și că Edi Iordănescu este responsabil de tot ce se întâmplă la FCSB din punct de vedere sportiv. Și l-a felicitat pe nașul său pentru această alegere.

Am vorbit alaltăieri cu Gigi Becali. Nu se mai implică și nu-l mai interesează, așa mi-a zis. Nu mai este Gigi Becali dinainte, să înțelegeți, nu-l mai interesează…Îl interesează familia și biserica. Fotbalul e un hobby, o afacere care să producă bani. A făcut cea mai bună alegere că l-a lăsat pe Edi Iordănescu să conducă… Și eu am încredere în Iordănescu”, a spus Cristi Borcea potrivit ProSport.

Victor Pițurcă este sceptic în legătură cu acest subiect

Nu toți oamenii de fotbal din România cred însă acest lucru. Fostul selecționer Victor Pițurcă a spus că Gigi Becali nu va rezista foarte mult fără să intervină peste deciziile lui Edi Iordănescu.

El a argumentat prin faptul că, din punctul său de vedere, finanțatorul FCSB-ului simte nevoia de a fi el mereu în centrul atenției și va începe mai devreme sau mai târziu să acționeze din nou în acest sens.

Eu nu cred că se va întâmpla asta niciodată (n.r. să nu se mai implice Gigi Becali la echipă). Sigur că mă bucur pentru Iordănescu, dar în același timp eu cred că Gigi va reveni în forță. Eu văd două scenarii aici. Eu îl cunosc pe Gigi foarte bine. Dacă va merge bine nu îi va conveni foarte mult, iar dacă merge prost poate să revină el.

Așa e Gigi. El trebuie să fie în prim-plan tot timpul. El era cel mai fericit atunci când conducea el. Când echipa câștiga el era foarte fericit. Acum nu știu dacă mai e chiar așa de fericit”, a spus Pițurcă potrivit sursei citate.