Gigi Becali vrea să primească derogare ca să schimbe sponsorul principal la FCSB. Cine oferă 1,5 milioane de euro

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.10.2021, 12:02
Gigi Becali vrea să primească derogare ca să schimbe sponsorul principal la FCSB. Cine oferă 1,5 milioane de euro

FCSB a rămas fără sponsorul principal după ce City Insurance, partenerul roș-albaștrilor din ultimii 8 ani, a declanșat procedura de intrare în faliment. Gigi Becali nu consideră însă aceasta o mare problemă, ba din contră.

FCSB a găsit o soluție pentru a nu rămâne descoperit după falimentul City Insurance

Patronul vicecampioanei României a anunțat că a găsit o soluție prin care echipa sa poate ieși chiar mai bine din această situație. Becali dorește ca Betano, sponsorul secundar al FCSB-ului, să devină sponsorul principal.

Casa de pariuri ar urma să plătească nu mai puțin de 1.5 milioane de euro pentru a se afla pe pieptul jucătorilor antrenați de Edi Iordănescu. Și nu pe spate, cum se întâmplă în prezent.

Nu e nicio problemă că a dispărut sponsorul de pe tricouri. E chiar foarte bine pentru noi, pentru că am găsit alt sponsor care dă mai mulți bani. Sponsorul de pe spatele tricoului vrea să dea 1.5 milioane de euro și să treacă pe fața tricoului.

Mai avem unii care fac niște cazane și vor să intre și ei. Fac afaceri cu imobiliare și terenuri. Pe mine nu mă interesează cât de mare ești tu. Pe mine mă interesează să-mi dai banii că oricum semnăm un contract”, a spus Gigi Becali potrivit Realitatea Sportivă.

Regulamentul FRF îi dejoacă planul lui Gigi Becali

Doar că planul lui Gigi Becali ar putea fi dat peste cap. Asta pentru că regulamentul Federației Române de Fotbal prevede că o echipă nu are voie să aibă ca sponsor principal o societate care este deja sponsor principal la o altă echipă din aceeași ligă. Iar în acest caz, Betano este sponsor principal la Universitatea Craiova.

Pentru protejarea integrității sportive a competițiilor, un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect: să încheie un contract cu un partener comercial care a încheiat deja un astfel de contract cu un alt club din aceeași categorie competițională, dacă prin contract se stabilește obligația clubului de a purta numele partenerului comercial pe echipamentul jucătorilor”, se arată în regulamentul FRF.

Gigi Becali ar putea totuși să încerce să profite de o mică „portiță” în această speță. Asta pentru că există un precedent în acest sens.

Precedent care s-a petrecut tocmai când FCSB i-a atras pe cei de la Betano în primă fază, respectiv în 2019. La acel moment, casa de pariuri era deja sponsor la Universitatea Craiova.

FCSB a primit totuși atunci o derogare, pe motiv că la echipa din Bănie respectiva firmă era sponsor principal, iar la echipa roș-albastră urma să fie sponsor secundar.

Această motivare nu ar mai avea însă temei și acum pentru că Betano ar urma, după dorința lui Gigi Becali, să fie sponsor principal la ambele echipe. Fapt interzis în mod clar de regulamentul FRF.

Rămâne de văzut dacă finanțatorul echipei roș-albastre va reuși din nou să obțină o derogare de la Federația Română de Fotbal.

EXCLUSIV. Sponsorul lui Gigi Becali, care „face cazane” este, de fapt, un gigant cu afaceri de sute de milioane de euro!

 

Urmăriți Playsport.ro și pe