Golgeterul lui Gică Hagi, titular în naționala României? Ipoteză surpriză în cazul lui Jefte Betancor

Olteanu Ștefan / 13.01.2022, 12:56

Jefte Betancor (28 de ani), golgheterul lui Gică Hagi din acest sezon, ar putea reprezenta în curând o soluție pentru naționala României. Potrivit ultimelor informații apărute în presa sportivă din România, atacantul de origine iberică ar putea fi naturalizat de FRF.

Naționala României ar putea avea o nouă soluție pentru postul de atacant. Golgheterul lui Gică Hagi, în atenția FRF

Naționala României a suferit în ultimii ani la capitolul atacanților de careu, însă în curând, golgheterul lui Gică Hagi, Jefte Betancor, ar putea reprezenta o soluție importantă pentru acest post.
Betancor evoluează în România din septembrie 2020, când a părăsit-o pe SV Ried, din Austria, pentru a semna cu FC Voluntari. Impactul său a fost unul rapid, iar în primul sezon alături de formația ilfoveană a reușit să înscrie 9 goluri și să ofere două pase decisive.

Cifrele bune de la FC Voluntari l-au convins pe Gică Hagi să îl transfere în vara anului trecut, iar antrenorul Farului nu s-a înșelat. În această primă jumătate de sezon, Betancor a marcat deja 11 goluri și a oferit o pasă decisivă, fiind golgheterul Ligii I.
Se pare că prestațiile impresionante ale lui Betancor au atras și atenția celor care conduc echipa națională de fotbal a României.
Potrivit Sport.ro, „surse federale au dezvăluit că se cercetează dacă Jefte Betancor (28 ani) poate primi cetățenie română în procedură accelerată și dacă poate evolua pentru „tricolori””.

Jefte Betancor este născut în Las Palmas, în Insulele Canare, iar de-a lungul carierei a evoluat pentru mai multe formații din Spania și Austria.
Betancor are o înălțime de 1.86 metri și în prezent este evaluat la 1.3 milioane de euro, conform Transfermarkt. Spaniolul nu a reprezentat nicio echipă națională până acum.

Betancor a ales Farul Constanța datorită lui Gică Hagi

Gică Hagi este un adevărat erou inclusiv prin ochii lui Betancor, care l-a descris pe „Regele” fotbalului românesc la superlativ în presa din Spania. De asemenea, Betancor a spus că Hagi a avut un impact important în decizia sa de a alege Farul:

Am ales Farul pentru că își propune să joace un fotbal bun, iar jucătorii au șansa de a ajunge la cluburi mai mari. De asemenea, antrenor este Hagi, iar acest lucru mi-a atras atenția. Nu l-am prins prea mult jucând, însă tatăl și bunicul mi-au povestit că era o încântare ca fotbalist. Puțini oameni pot juca la Real Madrid și Barcelona, iar el a jucat la amândouă. Asta înseamnă ceva. Îmi place să-l am ca antrenor. Iubește și trăiește fotbalul. În afara terenului este super calm, dar la antrenamente și jocuri se transformă”, a spus Betancor, pentru AS.com.

Anul trecut, Jefte Betancor a fost declarat cel mai bun străin al Ligii I. De asemenea, în 2021 (n.r. – pe parcursul întregului an calendaristic) Betancor s-a aflat și pe podiumul celor mai buni marcatori din Liga I.

Topul marcatorilor din Liga I în 2021

  1. Florin Tănase (FCSB) – 24 de goluri
  2. Jefte Betancor (FC Voluntari și Farul) – 17 goluri
  3. Andrei Ivan (Universitatea Craiova) – 17 goluri
  4. Ciprian Deac (CFR Cluj) – 14 goluri
  5. Cephas Malele (FC Argeș) – 12 goluri
  6. Deian Sorescu (Dinamo) – 12 goluri
  7. Andrei Ciobanu (Farul) – 9 goluri
  8. Ricardo Valente (Gaz Metan Mediaș) – 9 goluri
  9. Jovan Markovic (Universitatea Craiova) – 9 goluri

Gică Hagi trimite un atacant în Europa. „Vă dau scris. În Vest va merge”.