Griezmann, OUT de la Atletico Madrid! Ce se întâmplă cu atacantul francez

Moldoveanu Camelia / 13.05.2022, 16:54
Griezmann, OUT de la Atletico Madrid! Ce se întâmplă cu atacantul francez

Antoine Griezmann ar urma să se despartă de Atletico Madrid în acestă vară. Se pare că fotbalistul francez nu mai este dorit de clubul pe care l-a trădat în momentul în care a semnat cu Barcelona.

Atletico Madrid vrea să rupă înțelegerea cu Antoine Griezmann

Starul francez s-a remarcat pentru prima dată la Real Sociedad, acolo unde a evoluat în 180 de meciuri și a marcat 46 de goluri. Ulterior, Griezmann a fost achiziționat de către Atletico Madrid în anul 2014. Tot după 180 de apariții, în 2019,  francezul a făcut următorul pas către Barcelona, însă fanii Colchonero au considerat transferul o adevărată trădare.

Antoine Griezmann a revenit în 2021, sub formă de împrumut, la echipa care l-a făcut celebru. Însă, la mai puțin de un an distanță, clubul madrilen vrea să se despartă de fotbalist. La Cadena Cope notează faptul că oficialii clubului din capitala Spaniei își doresc să rupă în această vară contractul de împrumut, Griezmann fiind astfel nevoit să revină la Barcelona.

Atacantul naționalei Franței câștigă 18 milioane de euro anual la Atletico Madrid, bani pe care oficialii plănuiesc să-i economisească. Antoine Griezmann mai are contract cu Barcelona pentru încă două și rămâne de văzut dacă Xavi o să-l considere o piesă importantă sau o să fie trimis către o altă echipă.

În ciuda informațiilor apărute, familia starului ar fi declarat în presă faptul că fotbalistul își dorește să rămână la atletico și că este dispus și să renunțe la o parte din salariu dacă este cazul.

Telenovela revenirii la Atletico Madrid

În iulie 2019, Barcelona plătea nu mai puțin de 120 de milioane de euro pentru transferul vedetei absolute de la acel moment a celor de la Atletico. În 2021, Griezmann s-a întors pe Wanda Metropolitano sub formă de împrumut. Clubul din Madrid are însă obligația de a-l achiziționa definitiv în iunie 2022 pentru 40 de milioane de euro, asta dacă nu renunță la el până atunci.

Mutarea a fost însă foarte aproape de a nu se mai face în cele din urmă. Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio a dezvăluit că Liga Spaniolă de Fotbal a înregistrat contractul francezului la Atletico la ora 23:59. Adică cu numai un minut înainte de încheierea oficială a perioadei de transferuri din Vestul Europei.

Astfel, dacă cele două cluburi ar mai întârziat puțin cu trimiterea actelor, atunci Antoine Griezmann trebuia să rămână pe Camp Nou. Nu ar fi fost prima dată când o asemenea situație s-ar fi petrecut la acest nivel.

În 2015, Real Madrid nu a putut înregistra transferul lui David De Gea de la Manchester United. Deși totul era rezolvat. Motivul a fost reprezentat de faptul că faxul clubului englez s-a stricat și nu au putut trimite în timp util toate documentele.