Hagi a devenit spaima arbitrilor. Un greu din Liga 1 acuză că unii antrenori sunt discriminați

Moldoveanu Camelia / 27.10.2021, 15:20
Hagi a devenit spaima arbitrilor. Un greu din Liga 1 acuză că unii antrenori sunt discriminați

Un fost antrenor din Liga 1 a făcut dezvăluiri despre cum se desfășoară arbitrajul în România și care sunt cele mai respectate echipe. Gică Hagi este spaima celor care arbitrează. Pe lângă „Rege”, mai există și alte numele grele care primesc un tratament special.

Gică Hagi, antrenorul cel mai respectat de către arbitri

Leo Grozavu, antrenorul care a plecat în urmă cu puțin timp de la Sepsi, a pus punctul pe „i” în ceea ce privește arbitrajul din Liga 1. El a mărturisit că Gică Hagi este spaima arbitrilor și că, pe lângă acesta, cei mai respectați sunt Laurențiu Reghecampf, Dan Petrescu și Edi Iordănescu. În același timp, cluburile mari impun și ele un respect în fața celor care aplică regulile în teren.

Fără doar și poate că arbitrilor le teamă de Hagi. Când a fost dată acea circulară, potrivit căreia antrenorii trebuie să fie suspendați după 4 castronașe galbene, mi s-a părut aberantă regula. Niciodată nu va fi jucat Grozavu la fel ca Hagi, Reghecampf, Petrescu sau Iordănescu.

Nu ai cum. Când ai în spate o echipă mare ai altă protecție. Uitați-vă la Croitoru, de la Botoșani. La fiecare joc ia cartonaș galben. Sunt convins că dacă ar sta pe bancă la FCSB nu ar fi la fel. Consider că sunt mult mai expuși antrenorii de la echipe mici”, a declarat Leo Grozavu, pentru GSP.

Farul, peste academii precum Manchester City, United sau Chelsea

Farul Constanța, echipa fostului decar al naționalei este, ca număr, peste echipe din Premier League, precum Manchester City, Manchester United sau Chelsea Londra. Acestea sunt renumite pentru academiile de top și jucătorii pe care i-au produs de-a lungul anilor. În plus, chiar și Anderlecht Bruxelles, o altă echipă cunoscută pentru jucătorii crescuți în propria pepinieră se află sub Farul Constanța.

Mai regăsim aici o singură echipă românească. Este vorba de Dinamo București, echipă situată pe locul 41. Chiar dacă nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere sportiv sau economic, echipa din București încă reprezintă o forță la nivel de copii și juniori. Vârsta medie a jucătorilor lansați de Dinamo este de 24,3 ani.

În ceea ce privește clasamentul alcătuit pentru primele 5 mari campionate din Europa, Barcelona și Real Madrid ocupă primul loc, cu 42 de jucători care evoluează în Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1, precum și o medie de vârstă de 26,3 ani, respectiv 27,1. În acest top nu se regăsește nicio echipă românească, din nefericire, însă se regăsesc echipe din America de Sud precum Defensor Sporting (Uruguay), Internacional (Brazilia), Boca Juniors (Argentina) sau Gremio (Brazilia).

Pentru Serie A, lider în acest clasament este Atalanta Bergamo, recunoscută pentru centrul puternic de copii și juniori, pentru Bundesliga este Bayern Munchen, în Anglia Arsenal conduce acest top, în timp ce pentru Franța, Olympique Lyonnais este lider. În realizarea studiului, a fost luați în calcul jucătorii care au petrecut cel puțin 3 ani în curtea clubului, între 15 și 21 de ani.

Inquam Photos / George Călin