Hagi a răspuns negativ provocării de a reveni la echipa națională. Farul rămâne obiectivul „Regelui”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.11.2021, 16:29
Hagi a răspuns negativ provocării de a reveni la echipa națională. Farul rămâne obiectivul „Regelui”

Gică Hagi a susținut conferința de presă premergătoare meciului pe care Farul Constanța îl va juca pe teren propriu contra celor de la UTA Arad în etapa cu numărul 16 din Liga 1.

Printre altele, antrenorul echipei de la malul mării a fost întrebat și despre posibilitatea de a prelua echipa națională a României dacă Mirel Rădoi va decide în cele din urmă să nu își prelungească înțelegerea care expiră la finalul acestei luni.

Gică Hagi a explicat că se concentrează momentan pe proiectul demarat la Farul Constanța

Mai mulți oameni de fotbal din România insistă ca Hagi să fie noul selecționer al României. Printre aceștia se numără Florin Prunea și Ionel Dănciulescu. Și chiar și „Regele” a dat de înțeles zilele trecute că ar fi dispus să preia acest post pentru a doua oară în carieră.

Numai că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Gică Hagi încă deține un procent important de acțiuni la Farul Constanța. Astfel că o eventuală numire a sa la echipa națională ar putea constitui un conflict de interese.

Mai mult, Hagi și-a modificat puțin discursul public în legătură cu acest subiect. El a dat de înțeles la această conferință de presă că ar vrea să se concentreze momentan pe noul proiect demarat la începutul acestui sezon la Constanța.

Am început un proiect la Constanţa. În vară, s-a întâmplat un lucru important aici. Sunt aici, lucrez, încercăm să îl facem foarte bine. Nu e terminat, e la început, aşa că mă interesează foarte tare ce mi se întâmplă aici la Constanţa şi ce facem aici deocamdată”, a spus Gică Hagi la conferința de presă.

În ce condiții s-ar putea înfăptui revenirea „Regelui” la națională

Despre existența unui conflict de interese în cazul în care Hagi ar fi numit selecționer a vorbit și Mihai Stoichiță în exclusivitate pentru PlaySport.ro. Directorul tehnic de la FRF a dezvăluit că au mai existat astfel de discuții și în trecut și a explicat în ce condiții s-ar putea produce revenirea „Regelui” la națională.

La Hagi e însă o situație mai specială. Discutăm cu patronul Hagi ca să ne permită să tratăm cu antrenorul Hagi. Glumesc! Dar la Gică e, desigur, o postură mai aparte, fiindcă el este acolo și proprietar. Niciodată nu va putea fi în același timp și patron la Farul, și selecționer.

Dar am mai tot avut dialogul ăsta, inclusiv în urmă cu trei-patru ani. Iar el a fost foarte clar atunci: Sunt patron, am anumite interese, nu pot intra în conflict cu naționala. Dacă se va pune problema să vină la lot, va trebui să cedeze clubul soției sau altei persoane pentru a se degreva de acest statut vizavi de Farul. Asta ține însă numai de Gică și de planurile lui”, a spus Mihai Stoichiță.

A luat foc Gică Hagi când a fost întrebat asta: „Sunt unul mic, nu vreau să fiu în plus”