„Hagi era dat afară sezonul ăsta dacă nu era el patron la Farul”. Verdictul dur al lui Marian Iancu. Exclusiv

Bogdan Solomon 25.09.2023, 11:25
„Hagi era dat afară sezonul ăsta dacă nu era el patron la Farul”. Verdictul dur al lui Marian Iancu. Exclusiv

Marian Iancu a analizat parcursul lui Gică Hagi din actualul sezon și a dat un verdict extrem de dur. Potrivit spuselor sale, „Regele” nu putea rezista pe banca Farului dacă nu era patron.

Marian Iancu, verdict dur în privința lui Hagi: „Era dat afară sezonul ăsta dacă nu era el patron la Farul”

Farul a cucerit titlul în sezonul trecut, dar actualul a început cum nu se putea mai prost: cu eliminarea din cupele europene și cinci înfrângeri din nouă meciuri disputate pe plan intern, unde ocupă poziția a noua, la nu mai puțin de 13 puncte în urma liderului FCSB.

Cu un asemenea bilanț, Gică Hagi ar fi fost demis în cazul în care n-ar fi deținut pachetul majoritar de acțiuni. La această concluzie a ajuns Marian Iancu în ediția de luni, 25 septembrie a emisiunii PlaySport Review.

Cei doi au colaborat în sezonul 2005-2006, la Poli Timișoara, dar rezultatele au fost sub așteptări. Principalul motiv s-a aflat abia acum: jucătorii pe care „Regele” îi avea la dispoziție nu s-au putut ridica la nivelul său, așa cum își dorea. De aceea s-a ajuns la despărțire, după numai șase luni.

„Când a fost antrenor la Timișoara, Hagi nu avea echipă, nu avea jucătorii necesari, compatibili. Venea din altă lume. El le cerea jucătorilor să ajungă la nivelul lui. Nu neapărat tehnic, dar fizic, de implicare, de gândire a fotbalului. Era imposibil așa ceva. Hagi a fost unul. Jucători ca Hagi, Dobrin, Balaci, Lupu apar foarte greu, sunt de mare calitate. Va fi cu atât mai greu de acum înainte. Timpul pentru a-i putea construi o echipă era mult prea scurt.

Acum e un antrenor fantastic, dar cu condiția ca șeful lui să fie tot Gică Hagi. Nu știu dacă va reuși să facă performanță în condițiile în care va antrena o echipa cu un alt conducător. Dacă erau rezultatele de acum la Farul, cred că el era demis de un patron. Sigur, dacă eram șeful lui îl dădeam afară. Mă rog, ne înțelegeam să plece, pentru că pe Hagi nu ai cum să-l demiți. N-ai cum. Nu te lasă lumea. Dacă știi fotbal, nu ai cum. Discuțiile noastre au fost clare atunci. I-am zis că nu are la dispoziție ce-i trebuie, el cerea altceva, echipa nu-i putea da ce voia el. Era o ruptură între el și echipă”, a declarat Iancu la PlaySport Review cu Ioana Cosma.

Urmăriți Playsport.ro și pe