Hagi, mesaj în tricoul naționalei înainte de startul preliminariilor. Ce a postat pe net

Bogdan Solomon 23.03.2023, 23:26

Ianis Hagi nu și-a uitat colegii din echipa națională. Chiar dacă Edi Iordănescu a decis să nu-l convoace pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la Campionatul European din 2024, fiul lui Gică Hagi a ținut să transmită un mesaj de încurajare.

Mesajul lui Ianis Hagi pentru „tricolori”. Ce le-a transmis înaintea dublei cu Andorra și Belarus

România va lua startul în preliminariile pentru următorul turneu final în Andorra, pe 25 martie, iar trei zile mai târziu va da piept cu Belarus pe propriul teren. Din grupa I mai fac parte Elveția, care are statutul de favorită, Israel și Kosovo.

Revenit după o accidentare care l-a ținut mai bine de un an în afara terenului, Ianis Hagi nu a fost inclus nici măcar pe lista preliminară pentru această acțiune, dar nu poate fi vorba de resentimente. Stă mărturie mesajul publicat recent în mediul online.

„Mereu alături de echipa națională. Hai, România!”, a scris mijlocașul lui Rangers, alături de o fotografie în care apare purtând tricoul cu numărul 10 al naționalei. Reacțiile urmăritorilor au început imediat să curgă, cei mai mulți felicitându-l pentru această atitudine.

„Asta pentru toți ăia care au refuzat naționala/Te așteptăm înapoi, Ianis. Fă-te bine!/ Rămâi pe Ibrox (n.r. arena lui Rangers). E un loc special, potrivit pentru tine/ Trebuia să fii în lot, măcar o repriză să joci cu Andorra. Dar naționala mereu a îndepărtat valorile”, sunt doar câteva dintre acestea.

Gică Hagi a luat foc: „Edi Iordănescu mi-a arătat că Ianis Hagi nu e important pentru el

În schimb, vestea că fiul său nu s-a aflat printre fotbaliștii convocați pentru meciurile cu Andorra și Belarus l-a înfuriat la culme pe Gică Hagi, care s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa selecționerului Edi Iordănescu. Acesta din urmă a fost acuzat că nu l-a considerat important pe Ianis, deși în spațiul public susținea contrariul.

„Edi Iordănescu mi-a arătat că Ianis Hagi nu e important pentru el. Tatăl lui poate să zică, să-l apere, dar nu e adevărat. Nici nea Puiu nu gândește așa. E părerea mea. Nu mi-am luat niciun avânt, așa cum spunea nea Puiu. Sunt managerul unui club cu profit de 6 ani. În România e dezastru național.

Ianis joacă la o echipă și a demonstrat că e cel mai bun tânăr jucător la Rangers. Echipa lui a ajuns în finala de Europa League datorită lui Ianis, care a dat gol și a trecut grupa. Omiteți lucruri importante, fundamentale. La U21, în Italia, Ianis a fost cel mai bun. Număr 10, pasator. Mai sunt lucruri de vorbit? Rangers nu e orice echipă. Presiunea e imensă acolo. Ianis a demonstrat că o duce”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe